Coaste de porc marinate, la gratar

De Alexandrina Iordache 09 Iunie 2015, 13:07 Retete

coaste marinate la gratarReteta Coaste de porc marinate, la gratar face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart  Communications, în perioada februarie – decembrie 2015.

Ingrediente
Coaste de porc tambal,
bere,
miere,
ulei sau unt
pasta de rosii
amestec de condimente de porc
boia dulce,
pasta de ardei (optional)
piper boabe
foi de dafin
cartofi,
usturoi,
smantana

Mod de preparare
Se pregateste o marinata din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de rosii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper si foi de dafin. Se completeaza cu sare, amestecand bine.

Se tin coastele de porc în marinata, la rece, timp de 24 ore. Apoi se scot din marinata, se scurg bine si se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

Secretele bucatarului:
Pentru ca aromele din marinata sa se combine cat mai bine, este bine sa fie fiarta si racita, înainte de a pune coastele la marinat.
Înainte de a fi servite coastele, pentru fragezirea carnii, se ung cu un sos special preparat din sos de rosii si condimente.

Mod de servire
Coastele de porc la gratar se servesc cu piure de cartofi si sos de usturoi.

 

Autor Alexandrina Iordache 09 Iunie 2015, 13:07 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii