Coaca - Reteta veche din Ardeal
Reteta veche din Ardeal “Coaca” provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
Ingrediente:
1 ou
Faina Gold Maya cat cuprinde
Sare Kotanyi
Mod de preparare
Se pregateste un aluat de taitei (Oul impreuna cu praful de sare si faina Gold Maya se amesteca si se framanta bine). Apoi se intinde o foaie subtire, se ruleaza si se taie marginile.
Se desface aluatul si se taie bucati de diferite dimensiuni care se coc pe plita (sau in cuptor).
Mod de servire
In trecut era un produs pe care gospodinele il faceau pentru copii atunci cand pregateau taiteii de casa.
In prezent poate fi folosit cu succes in loc de gustari sau ”snacks”-uri facute in casa, fiind un produs sanatos, fara grasimi.
Fotografia retetei a fost realizata de Point Studio.
Ingrediente:
1 ou
Faina Gold Maya cat cuprinde
Sare Kotanyi
Mod de preparare
Se pregateste un aluat de taitei (Oul impreuna cu praful de sare si faina Gold Maya se amesteca si se framanta bine). Apoi se intinde o foaie subtire, se ruleaza si se taie marginile.
Se desface aluatul si se taie bucati de diferite dimensiuni care se coc pe plita (sau in cuptor).
Mod de servire
In trecut era un produs pe care gospodinele il faceau pentru copii atunci cand pregateau taiteii de casa.
In prezent poate fi folosit cu succes in loc de gustari sau ”snacks”-uri facute in casa, fiind un produs sanatos, fara grasimi.
Fotografia retetei a fost realizata de Point Studio.
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu