Ciorba de pui

De S.Oli 25 Noiembrie 2012, 15:53 Retete
Nu stiu altii cum sunt, dar cand vine vorba de ciorbita, cu cat mai acra, cu atat mai bine. Daca preferati o ciorba mai putin acra, puteti folosi mai putin bors.



Ingrediente:
6 aripi de pui mai mari (sau orice fel de carne de pui preferati sau aveti in frigider);
1 l bors (eu folosesc mereu bors de Tecuci);
3 morcovi;
1 telina mica;
2 radacini patrunjel;
1 dovlecel;
1 legatura ceapa verde;
2 lingurite vegeta;
3 linguri ulei;
100 ml suc rosii;
4-5 cartofi (depinde cat de mult va plac);
sare;
piper;
patrunjel verde.

Preparare:
1. Dam in fiert carnea de pui dupa ce am spalat-o si portionat-o. Daca folosim aripioare, le taiem in doua. Spumam, scoatem carnea pe o farfurie si pastram zeama;
2. Curatam legumele si le taiem astfel: ceapa – marunt, patrunjelul si dovlecelul - cubulete, morcovul si patrunjelul – rondele;
3. Calim ceapa in ulei apoi adaugam legumele (mai putin cartofii pe care ii punem mai tarziu), acoperim cu zeama de la carne strecurata si apa (ambele sa fie 2 l), vegeta, sare, piper si carnea si lasam sa fiarba la foc mic 40 minute;
4. Dupa 30 minute taiem cartofii cubulete mai mari si-i adaugam. Lasam la foc mic in continuare pentru alte 30 minute si adaugam si sucul de rosii;
5. Apoi adaugam borsul si mai lasam pana da in fiert;
6. Stingem focul, adaugam patrunjelul tocat marunt si acoperim oala cu capac.
De obicei, mie imi place ciorba cu zdrente si de aceea folosesc si 2 oua pe care le bat bine si le adaug inainte de patrunjel. Puteti folosi sau nu, dupa preferinta.

Pofta Buna !

 

Autor S.Oli 25 Noiembrie 2012, 15:53 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate