Ciorba de porc

De S.Oli 12 Ianuarie 2013, 18:35 Retete



Din cand in cand imi vine o pofta nebuna de ciorba de oase. Si cum sunt cam singura cu astfel de pofte, mai pun si ceva carnita ca sa fiu sigura ca nu ma voi lupta singura cu toata oala…

ciorba de porc - ingrediente

Ingrediente:
250 gr cap de piept;
250 gr carne lucru porc;
1 ceapa mare;
2 linguri ulei;
2 lingurite condiment porc;
4 cartofi mari;
2 morcovi;
½ telina;
1 pastarnac;
1,5 l bors de casa;
 sare;
50 ml suc de rosii;
Piper

Preparare:
1. Portionam carnea, o calim in ulei pana isi schimba culoarea, adaugam apoi aproximativ 2,5 l apa sis are si lasam la for mic pana sa formeaza spuma pe care o adunam (cam 25 – 30 minute);
2. In timp ce fierbe carnea taiem legumele marunt (ceapa, morcovii, telina, pastarnacul) pregatim si cartofii pe care ii taiem cuburi mai mari si ii lasam in apa;
3. Dupa ce adunam toata spuma formata adaugam legumele (mai putin cartofii), condimentele (condiment porc, sare, piper) si bulionul si lasam la fiert aproximativ 45 minute;
4. Adaugam cartofii si lasam sa fiarba pentru inca 45 minute;
5. Adaugam borsul. Lasam sa dea cateva clocote, inchidem focul, adaugam patrunjel si acoperim cu capac.

Se serveste cu smantana si paine prajita.
Pofta Buna !



 

Autor S.Oli 12 Ianuarie 2013, 18:35 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate