Ciorba de perisoare

De S.Oli 01 Decembrie 2012, 10:33 Retete


Ingrediente:

500 grame carne tocata amestec, porc si vita;
1 l bors acru (de Tecuci);
2 morcovi;
1 telina mica;
2 radacini patrunjel;
3 cepe mici;
2 lingurite vegeta;
3 linguri orez;
3 linguri ulei;
100 ml suc rosii;
sare;
piper;
patrunjel verde.

Preparare:
1. Curatam legumele (morcov, patrunjel, telina si 2 cepe) si le taiem marunt (a 3-a ceapa o pastram pentru perisoare);
2. Calim ceapa in ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul, patrunjelul si telina si le lasam la calit impreuna inca 2 minute;
3. Adaugam 2 l apa, vegeta si sucul de rosii si lasam la fiert cu capacul pentru 30 minute (sa dea in fiert);
4. In acest timp pregatim perisoarele astfel: taiem foarte marunt cea de-a treia ceapa si intr-un bol incapator amestecam carnea tocata, ceapa, orezul spalat si scurs bine, sare, piper, 1 ou si putin patrunjel taiat marunt;
5. Amestecam bine compozitia si formam perisoare potrivite ca marime pe care le introducem usor in oala (focul trebuie sa fie la minim);
6. Dupa ce am introdus in oala toate perisoarele punem capacul, dam focul la mediu si lasam la fiert pentru aproximativ 20 min;
7. Dupa 20 min gustam perisoarele si daca sunt facute adaugam borsul, lasam sa dea in fiert;
8. Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Pofta Buna !

 

Autor S.Oli 01 Decembrie 2012, 10:33 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate