Cartofi la cuptor cu carnati si bacon

De S.Oli 05 Aprilie 2013, 13:34 Retete


Va prezint o reteta foarte gustoasa ce poate fi adaptata functie de ceea ce avem in frigider sau ceea ce ne place. Putem combina si cu kaizer sau doar cu carnati.



Ingrediente:
7 cartofi mari;
3 buc carnati semiafumati;
200 gr bacon;
3 cepe mici;
3 linguri ulei;
1 pahar vin alb;
2 lingurite paprika;
½ lingurita rozmarin;
½ lingurita usturoi sau puteti folosi 4 catei de usturoi taiati felii;
1 lingurita vegeta;
1 lingurita piper;
2 foi dafin;
sare.

Preparare:
1. Taiem cartofii in felii mai groase pe care le taiem in doua la randul lor, ceapa julien, carnatii si baconul;
2. Intr-o tava punem uleiul si apoi alternativ ceapa, cartofi, bacon, carnati, pana terminam ingredientele;
3. Condimentele (paprika, rozmarin, usturoi, vegeta, piper, foi dafin) le punem in paharul de vin si 2 de apa si apoi le turnam in tava si amestecam;
4. Acoperim tava cu folie de aluminiu pe care o punem cu partea lucioasa in jos si dam la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute;
5. Apoi scoatem folia de aluminiu si mai lasam la cuptor pentru inca 30 – 40 minute;
6. Presaram marar tocat si mancarica este gata.

Mancarica trebuie consumata imediat intrucat rece sau reincalzita pur si simplu nu mai are aceeasi savoare.

Pofta Buna !

 

Autor S.Oli 05 Aprilie 2013, 13:34 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate