Ardei capia in otet, la borcan

De Alexandrina Iordache 04 Septembrie 2012, 14:18 Retete
Pentru 4 kg ardei capia curatati aven nevoie de
- 500 ml otet
- 1 litru apa
- 2 linguri sare
- 4 linguri zahar

Cum procedam

Se aleg ardei mari si carnosi. Se coc in cuptorul de la aragaz. Se curata de coaja, cotor si seminte. Este o operatiune mai migaloasa dar e bine sa nu-i spalam pentru ca isi pierd sucul. Se pun intr-un vas ca sa-si lase sucul.

Punem la fiert otetul, apa, sarea,zaharul si sucul lasat de ardei. Ardeii, intregi sau taiati fasii, se pun in borcane de 800 gr. presandu-i usor. Peste ei se toarna lichidul fierbinte. Pentru ca borcanele sa nu se sparga vor fi puse pe metal sau se pune un cutit sub borcan.

Nu se pun imediat capacele la borcane. Se lasa cateva minute pentru ca lichidul sa ajunga pana la fundul borcanului. Daca este necesar completati cu lichid si apoi inchideti cu capac. Daca doriti, puteti pune si ulei deasupra.

 

Autor Alexandrina Iordache 04 Septembrie 2012, 14:18 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate