Zama de paparada - reteta veche din Ardeal

De Alexandrina Iordache 23 Martie 2014, 22:57 Retete


Reteta veche din Ardeal “Zama de paparada” (Ciorba de omleta) a fost primita din satul Ighisu Vechi, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
3-4 bucati de Slanina
6-7-8 Oua
Otet
Bulion
Apa
Faina Gold Maya
Lapte
Sare

Mod de preparare:

Se prajeste slanina si deasupra se pun 6-7-8 oua batute; din ele se face paparada (omleta), care trebuie taiata in bucati, cu furculita.
Intr-o oala cu apa clocotita se pune otet sau/si bulion.
Intre timp se pregateste o ”derejeala” (un sos)  cu doua linguri de faina Gold Maya, lapte si apa care se adauga in apa clocotita.
Apoi se adauga ”paparada” taiata bucati si se lasa putin la fiert (pana da in clocot).

Secretul bucatarului:
Cu cat pui mai multe oua, cu atat este mai bun gustul ”zamei de paparada”.
”Derejeala” se poate adauga in apa clocotita, inainte de a adauga paparada sau la final, direct in ”zama”.

Fotografia retetei a fost realizata de Point Studio.

 

Autor Alexandrina Iordache 23 Martie 2014, 22:57 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate