El Pato Passion - un desert special de Ziua Îndrăgostiților

De Redactia 13 Februarie 2017, 15:35 Retete

El Pato Passion este o rețetă de desert pe bază de ciocolată, creată de restaurantul El Pato pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților.
desert Ziua indragostitilor
Ingrediente pentru blatul de tort
200 g. ciocolată amaruie (60-70% cacao)
150 g. unt
150 ml. smântână
200 g. zahăr
1 linguriță esență de rom
3 ouă mari
100 g. făină
½ linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare

Ingrediente petru crema de ciocolată
3 galbenușuri
150 g. ciocolată cu 60% cacao
300 ml. smântână naturală
1 linguriță esență de rom

Ingrediente pentru ornat
Cremă de mascarpone
125 g brânză mascarpone
125 ml. smântână pentru frişcă
2 linguri de zahăr
1 linguriţă de esență de vanilie
Zmeură
Sos de fructe de pădure

Mod de preparare blat
Se pun într-o crăticioară untul și ciocolata și se topesc la bain marie, amestecând des, până ce sunt topite și se obține o cremă lucioasă. Se pune crema într-un bol, se adaugă zahărul și smântâna, amestecând bine.  Se pun ouăle pe rând, amestecând bine compoziția după fiecare ou. La final se adaugă făina cernută bine și amestecată cu praf de copt și sarea.
Se pune o linguriță de esență de rom, se amestecă bine compoziția și se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt și tapetată cu făină. Se coace timp de 25-30 minute într-un cuptor încins bine la 180°.

Mod de preparare cremă de ciocolată
Se amestecă bine gălbenușurile cu smântăna.
Ciocolata ruptă bucățele se topește la bain marie. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă amestecul de ouă și smântână și se mixează bine pana la omogenizare. Se adaugă esența de rom.

Mod de preparare cremă de mascarpone
Se bate frişca până devine fermă şi nu mai cade de pe teluri.
Brânza mascarpone se freacă bine cu zahărul şi esența de vanilie până se înmoaie şi devine cremoasă.
Apoi se încorporează frișca bătută în mascarpone şi se omogenizează.

Mod de asamblare
Se taie blatul de tort pe orizontală în 2 sau 3 părți, în funcție de cât de groase dorim să fie straturile. Se așează prima de foaie de blat într-o formă de tort puțin mai mică decat cea în care a fost copt (cu 2 cm), se adaugă crema de ciocolată întinzându-se bine într-un strat gros. Se procedează la fel cu a doua și a treia foaie de blat. La final, peste ultimul strat de cremă de ciocolată se adaugă crema de mascarpone și se ornează totul cu zmeură și sos de fructe de pădure.

Se pune totul la frigider și se lasă la rece de seara până dimineața sau cel puțin pentru câteva ore.

 

Autor Redactia 13 Februarie 2017, 15:35 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii