Ciolan de porc cu galuste de cartofi

De Alexandrina Iordache 26 Iunie 2014, 23:40 Retete
Reteta tiroleza, Ciolan de porc cu galuste de cartofi, a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Ingrediente pentru ciolan si sos:
Ciolan de porc cu os
Chimen
Vin rosu
Zahar brun

Ingrediente pentru galuste de cartofi:
Cartofi
Ou
Faina Arpis
Piper alb
Crutoane de paine

Mod de preparare:
Ciolanul se pune la cuptor, pe aburi, la o temperatura medie, pana se patrunde. Apoi se mareste temperatura cuptorului pana cand ciolanul se rumeneste foarte bine.

Intre timp se prepara galustele in felul urmator: cartofii fierti se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu ou, faina Arpis, sare si piper alb. Se adauga cateva crutoane de paine, se modeleaza chiftelele si se introduc in apa clocotita. Se fierb cateva minute pana ce galustele ies la suprafata.

Apoi, zaharul brun, chimenul si vinul rosu vor fi folosite pentru a prepara un sos in care se vor pune galustele.

Mod de servire:
Ciolanul de porc se serveste pe platou alaturi de galustele de cartofi scaldate in sos.

 

Autor Alexandrina Iordache 26 Iunie 2014, 23:40 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate