Cheesecake (prăjitură cu cremă de brânză și dulceață din fructe de pădure)
Rețetă preparată în cadrul campaniei de educație culinară "Atelierul de gusturi", inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Ingrediente pentru blat
Biscuiți
Unt topit
Ingrediente pentru cremă – strat 1
Cremă de brânză
Zahăr
Zahăr vanilat
Ouă întregi
Ingrediente pentru cremă – strat 2
Smântână
Zahăr vanilat
Fresh de lămâie
Gelatină
Ingrediente pentru decor
Dulceață din fructe de pădure
Frunze de mentă
Mod de preparare blat
Se macină biscuiții mărunt până se fac precum pesmetul, se adaugă untul topit și se amestecă bine. Se toarnă într-o formă de tort unsă cu ulei și se presează foarte bine, creând un strat uniform. Se lasă la cuptor, la 200 grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare cremă - strat 1
Crema de branză și zahărul se amestecă, apoi se adaugă zahărul vanilat și ouăle. Se bat cele 4 ingrediente bine până se transformă într-o spumă. Se adaugă compoziția în forma de tort, peste blat și se lasă la cuptor, la 150 grade, timp de 60 minute.
Mod de preparare cremă – strat 2
Smântâna și zahărul vanilat se amestecă împreună cu freshul de lămâie și gelatina topită, până ce se transformă într-o cremă. Se adaugă peste primul strat de cremă (după ce s-a răcit) și se lasa la rece timp de câteva ore.
Se ornează cu dulceața din fructe de pădure și frunze de mentă.
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu