Chiftele de pește - reteta dobrogeana

Chiftele de pește - reteta dobrogeana0

👤Redactia 🕔01 Martie 2015, 11:38

Ingrediente pentru patru portii:- 2 pești- 5 cartofi mici- 1 morcov- o ceapa- 4 catei de usturoi- 1 ou- sare, piper, marar, patrunjel- o lingura amidon alimentar- 4-5 linguri pesmet sau malaiMod de p...

Citeste tot articolul
Bors de peste ca la Murghiol

Bors de peste ca la Murghiol0

👤Alexandrina Iordache 🕔22 Februarie 2015, 11:42

Cine nu a auzit de faimosul borș de pește gatit cu apa din Dunare, pregatit din cinci feluri de pește? Prezentam mai jos reteta traditionala al carei secret îl stiu cel mai bine gospodinele d...

Citeste tot articolul
Rețetă italiană: Tagliatelle con vitelo

Rețetă italiană: Tagliatelle con vitelo0

👤Alexandrina Iordache 🕔17 Februarie 2015, 10:08

Reţeta italiană ”Tagliatelle con vitelo” face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat d...

Citeste tot articolul
Platou din fructe de mare cu biban (lup de mare) - reteta italiana

Platou din fructe de mare cu biban (lup de mare) - reteta italiana0

👤Alexandrina Iordache 🕔07 Februarie 2015, 19:56

Reţeta italiană ”Platou din fructe de mare cu biban” face parte din a doua ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, prog...

Citeste tot articolul
Cozonacii de Craciun – simbol al bucuriei sarbatorii

Cozonacii de Craciun – simbol al bucuriei sarbatorii0

👤Redactia 🕔20 Decembrie 2014, 22:46

In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o pâine ritualică, indulcită, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat &i...

Citeste tot articolul
Rosii umplute cu carne de pasare - reteta munteneasca

Rosii umplute cu carne de pasare - reteta munteneasca0

👤Alexandrina Iordache 🕔12 Decembrie 2014, 15:21

Reteta “Rosii umplute cu carne de pasare” este folosita în Muntenia si face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşt...

Citeste tot articolul
Scaricica afumata în sos de bere neagra

Scaricica afumata în sos de bere neagra0

👤Alexandrina Iordache 🕔11 Decembrie 2014, 11:19

Reteta romaneasca ”Scaricica afumata in sos de bere neagra” face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii p...

Citeste tot articolul
Saramura boiereasca de crap

Saramura boiereasca de crap0

👤Alexandrina Iordache 🕔08 Decembrie 2014, 11:52

Reţeta ”Saramura boiereasca de crap” este o reteta romaneasca si face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani în bucatariile lumii” derulat de agenţi...

Citeste tot articolul
Colacii Sfantului Nicolae

Colacii Sfantului Nicolae0

👤Alexandrina Iordache 🕔05 Decembrie 2014, 16:38

Ingrediente1 kg faina alba Gold Maya BL00  0,5 l de apa calduta 60 g de drojdie 1 lingurita sare Mod de preparareSe dizolva drojdia in o cana de apa calduţa. Intr-un castron se pune faina Gold M...

Citeste tot articolul
Placinta olteneasca cu praz

Placinta olteneasca cu praz0

👤Alexandrina Iordache 🕔03 Decembrie 2014, 15:59

Reteta “Placinta olteneasca” este folosita in Oltenia si face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de...

Citeste tot articolul
Cotletele de miel prajite - reteta mediteraneana

Cotletele de miel prajite - reteta mediteraneana0

👤Alexandrina Iordache 🕔22 Noiembrie 2014, 14:41

Reteta mediteraneana ”Cotletele de miel prajite” face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani în bucatariile lumii”.Pentru preparare aveti nevoie de urm...

Citeste tot articolul
Mâncare de limba cu praz si masline - reteta olteneasca

Mâncare de limba cu praz si masline - reteta olteneasca0

👤Alexandrina Iordache 🕔21 Noiembrie 2014, 21:19

Reteta “Mâncare de limba cu praz si masline” face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” si este folosita...

Citeste tot articolul
Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi0

👤Alexandrina Iordache 🕔31 Octombrie 2014, 10:45

Reteta moldoveneasca “Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi” face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” deru...

Citeste tot articolul
Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi

Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi0

👤Alexandrina Iordache 🕔12 Octombrie 2014, 22:57

Reteta veche “Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi” este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culin...

Citeste tot articolul
Zeama moldoveneasca

Zeama moldoveneasca0

👤S.Oli 🕔04 Octombrie 2014, 22:25

Reteta veche “Zeama moldoveneasca” este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”...

Citeste tot articolul