Sfântul Sinod sustine definirea în Constitutia României a familiei întemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie

De A.Frangu 06 Iulie 2013, 05:42 Religie
În zilele de 4 - 5 iulie 2013, la Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a avut loc sedinta de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Dintre hotarârile luate mentionam:

În contextul dezbaterilor publice din ultimul timp referitoare la proiectul de modificare a Constitutiei României, Sfântul Sinod sustine definirea în legea fundamentala a „familiei ca elementul natural si fundamental al existentei si dezvoltarii  societatii, care se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor si beneficiaza de sprijin si ocrotire din partea statului si a societatii”.

În urma analizei si evaluarii rezultatelor finale ale recensamântului populatiei României din anul 2011, Sfântul Sinod a aprobat un nou program pastoral-social - metode si mijloace de întarire a pastoratiei la nivel local (eparhial), regional (mitropolitan) si national.

Biserica Ortodoxa Româna va intensifica pastoratia în rândul credinciosilor cu scopul constientizarii si apararii institutiei familiei naturale si traditionale, pentru diminuarea numarului divorturilor, a avorturilor, a violentei domestice, a abandonului copiilor etc.

Eparhiile Patriarhiei Române vor sustine initiativa cetateneasca europeana Unul dintre noi, care are drept scop ridicarea nivelului de protectie juridica în Uniunea Europeana  a demnitatii, a dreptului la viata si a integritatii  fiecarei fiinte umane de la conceptie.

Sfântul Sinod a luat act cu apreciere si bucurie de multiplele activitati ale eparhiilor din diaspora româna, pentru pastrarea si promovarea spiritualitatii românesti.

Biroul de Presa al Patriarhiei Române

 

Autor A.Frangu 06 Iulie 2013, 05:42 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate