Se intampla intr-o biserica din Braila

De Alexandrina Iordache 13 Decembrie 2011, 18:03 Religie
Sunt un om credincios fara sa rup pragurile bisericilor. Vin ca orice crestin la biserica sa aprind o lumanare pentru parinti sau rude decedate. Inteleg sa cumpar lumanari de la biserica pentru ca in felul acesta contribui modest la rotunjirea fondurilor bisericii.

Ceea ce nu inteleg este de ce biserica ma fura. Sa ma explic. Am facut o pomenire pentru parintii mei la Biserica Sf. Parascheva. M-am gandit ca cea mai primita pomana este cea data celor care chiar au nevoie de ea - cei inscrisi la cantina bisericii.

Pana aici totul a fost bine. Slujba frumoasa, mancarea pregatita mirosea foarte frumos si arata asemenea. Un singur lucru m-a intrigat: de ce pentru pomenire lumanarile mici costau 0,7 ron iar dupa terminarea slujbei, aceleasi lumanari costau 0,5 ron.

Cui ii baga biserica (generic vorbind) mana in buzunar? Celor pentru care suferinta pierderii rudelor apropiate este asa de mare? Daca aruncai o privire in biserica observai mai mult persoane in varsta care faceau pomenire mortilor.

Inteleg sa fac donatii bisericii cum vreau sau cum pot eu, dar biserica care ne invata sa ne ajutam semenii, sa fim cinstiti si milostivi de ce ne baga mana in buzunarele deja golite? Lumanari as putea cumpara din comert mult mai ieftine si cred ca ar fi la fel de bine primite.

Daca si biserica, cea la care cautam liniste si impacare cu situatiile disperate prin care trecem, ne fura atunci e vai de tara in care traim si unde toti s-au invatat sa ne fure. Pana cand?

 

Autor Alexandrina Iordache 13 Decembrie 2011, 18:03 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate