Sarbatoarea de Boboteaza la Braila

De Alexandrina Iordache 06 Ianuarie 2012, 15:54 Religie
Ca in fiecare an, in Braila a fost sarbatorita Boboteaza. Mii de braileani s-au adunat pe platoul de pe faleza Dunarii pentru a astepta soborul de preoti in frunte cu Prea Sfintitul Casian Craciun, arhiepiscopul Dunarii de Jos si a participa la slujba de sfintire a apei.

Manifestarile prilejuite de Ziua Bobotezei au inceput dimineata la Catedrala "Nasterea Domnului" din Bariera Calarasilor unde a avut loc Sfanta Liturghie.

La manifestarile de pe faleza au fost prezente si personalitatile Brailei, printre acestea dl. Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila si dl.Simionescu Gabriel, primarul Brailei.

Conform traditiei la aruncarea crucii in apa Dunarii s-au gasit cativa temerari care s-au aruncat in apa rece. Anul acesta, de Boboteaza, am avut temperaturi de primavara. De gerul Bobotezei nici vorba. Dar desi temperatura aerului a fost ridicata, apa Dunarii este destul de rece.

Manifestarile s-au desfasurat civilizat, jandarmii - ca si anul trecut - au asigurat ordinea pe tot parcursul. Brailenii au format cozi uriase pentru a lua aghiazma, dar s-au bucurat si de timpul frumos, slujba si binecuvantarea Prea Sfintitului Casian Craciun, arhiepiscopul Dunarii de Jos.

 

Autor Alexandrina Iordache 06 Ianuarie 2012, 15:54 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate