Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt în Arhiepiscopia Dunării de Jos

De Basilica 23 Iunie 2013, 20:03 Religie
Duminică, 23 iunie 2013, în toate bisericile Eparhiei Dunării de Jos și la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi marele praznic al  Pogorârii Duhului Sfânt, a fost sărbătorit cu evlavie, prin săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a mulţimii credincioşilor din municipiu.

După traditie, la Sfânta Liturghie au participat şi membrii Asociaţiei Persoanelor cu Dizabilităţi din Galaţi, slujba fiind transpusă şi în limbaj mimico-gestual.

De asemenea, a fost împlinită rânduiala Vecerniei speciale în cadrul căreia s-au rostit cele opt rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt şi s-au sfinţit ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

În cadrul slujbei, ierarhul locului a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a subliniat importanţa acestei săbători în viaţa creştinilor, Pogorârea Duhului Sfânt însemnând momentul naşterii Bisericii şi al începutului propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în întreaga lume.

La sfârşitul sfintei slujbe, după datină, Înaltpreasfinţia Sa a împărţit credincioşilor rămurele de nuc, pentru a vesti şi celor de acasă, care din binecuvântate pricini nu au fost prezenţi la biserică, bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.

 

Autor Basilica 23 Iunie 2013, 20:03 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate