Praznicul Izvorul Tămăduirii în municipiul Brăila

De Basilica 11 Mai 2013, 20:20 Religie
În zilele de joi şi vineri din Săptămâna Luminată, zeci de mii de credincioşi brăileni şi gălăţeni, dar şi din ţară şi străinătate s-au îndreptat în pelerinaj către biserica cu hramul „Buna Vestire“ din municipiul Brăila, pentru a participa la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii şi pentru a se împărtăşi din apa sfinţită izvorâtă din izvorul aflat sub Sfântul Altar, care se deschide o dată pe an, la acest mare praznic închinat Maicii Domnului din Săptămâna Luminată.

În ziua praznicului, Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la altarul principal al bisericii. Între credincioşii prezenţi s-au aflat şi persoane cu dizabilităţi, slujba fiind transpusă şi în limbaj mimico-gestual.

În continuare, chiriarhul locului a săvârşit rânduiala de binecuvântare a apelor izvorului de sub Sfântul Altar al bisericii şi a rostit cuvânt de învăţătură. La final, mulţimea credincioşilor a fost stropită cu agheasmă şi a primit arhierească binecuvântare, după care a fost invitată la tradiţionala agapă.

După slujbă, în foaierul Teatrului „Maria Filotti“, aflat în vecinătatea sfântului lăcaş, a avut loc vernisarea unei expoziţii pascale de icoane, ouă încondeiate şi aranjamente florale. În deschiderea vernisajului, ierarhul Dunării de Jos, credincioşii brăileni şi oficialităţile locale au asistat la un miniconcert de cântece pascale oferit de Corul „Orpheu“ al Liceului de Arte „Haricleea Darclee“ din municipiul Brăila.

În prelungirea acestei sărbători, câţiva preoţi au vizitat bolnavii de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Brăila, iar IPS Arhiepiscop Casian, înconjurat de o parte din preoţii slujitori, a vizitat bolnavii de la Spitalul Judeţean „Sfântul Nicolae“. Aceştia au fost binecuvântaţi şi stropiţi cu agheasmă de ierarhul Dunării de Jos, oferindu-li-se iconiţe şi apă sfinţită din „Izvorul tămăduirii“ de la biserica brăileană.

 

Autor Basilica 11 Mai 2013, 20:20 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate