Patriarhia Româna - Sa fim solidari cu cei ce sufera!

De Redactia 21 Ianuarie 2012, 14:59 Religie
Biroul de Presa al Patriarhiei Române, informeaza:
Întrucât situatia actuala de profunda nemultumire în care se afla poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale si economice din societate, în cadrul viitoarelor sedinte ale Adunarii Nationale Bisericesti si Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române din 15-16 februarie 2012 va fi dezbatuta cu prioritate problema cum poate contribui Biserica, prin cuvânt si fapta, la schimbarea starii actuale de criza a societatii românesti.

Desi autonoma fata de Stat (Constitutia României, art. 29, alin 5) si neutra din punct de vedere politic, totusi Biserica nu poate fi indiferenta fata de suferinta poporului pe care îl pastoreste pe calea mântuirii.

Prin urmare, ea trebuie sa-si exercite, în acelasi timp, vocatia de factor al pacii sociale (Legea cultelor, art. 7, alin. 1) si de aparatoare a demnitatii umane atunci când aceasta este umilita din cauza nedreptatilor sociale, a saraciei si neajutorarii.

Ca atare, consideram ca în aceste momente dificile, trebuie sa sporim rugaciunea, dialogul si cooperarea pentru a gasi împreuna modalitati practice de rezolvare a problemelor existente si de restabilire a încrederii în institutiile cu responsabilitate maxima pentru viata societatii românesti, îndeosebi în contextul international prezent care este confuz si instabil.

În pofida dificultatilor existente, crestinii trebuie sa cultive solidaritatea cu cei ce sufera si speranta ca putem depasi criza actuala.

Sursa: Basilica.ro

 

Autor Redactia 21 Ianuarie 2012, 14:59 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate