Noi actiuni filantropice pentru sinistrati organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos

De Basilica 19 Februarie 2012, 11:18 Religie
Pentru ajutorarea persoanelor afectate de caderile de zapada Arhiepiscopia Dunării de Jos a iniţiat şi coordonat ample manifestări filantropice. Prima actiune a fost organizata in data de 14 februarie in parohia Jirlău  urmare colectelor efectuate în municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci (dar şi în alte parohii).

Actiunea de colectare a ajutoarelor a continuat si in data de 16 februarie, un al doilea transport de alimente neperisabile, obiecte igienico-sanitare şi medicamente a fost trimis către parohiile din protopopiatul Făurei, judeţul Brăila.

Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a aflat într-o frumoasă cooperare cu un grup de 25 de voluntari de la Arcelor Mittal – Galaţi, care au pornit către parohiile Galbenu şi Zamfireşti (protoieria Făurei) cu utilaje de deszăpezire, camioane pentru transportat zăpada din curţile oamenilor şi alimente neperisabile (5.000 euro). Aceştia, pe întreg parcursul zilei au rămas în parohiile menţionate, ajutând la deblocarea gospodăriilor afectate, precum şi la eliberarea drumurilor laterale.

În Brăila a fost organizat un transport de alimente neperisabile, medicamente şi obiecte igienico-sanitare în valoare de peste 24.000 lei (4 tone). Acestea au fost donate de credincioşii parohiilor din municipiul Brăila, în urma apelului făcut de preoţii slujitori.

La această iniţiativă au răspuns cu promptitudine şi elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Băncilă” din Brăila, care, coordonaţi de prof. Ana Maria Dumitriu, director al unităţii de învăţământ, şi prin implicarea cadrelor didactice, au colectat alimente şi obiecte de primă necesitate în valoare de 4.500 lei.

Transportul a fost asigurat de cadrele militare din Garnizoana Brăila, prin care s-a realizat acest parteneriat filantropic şi care au ajutat la încărcarea alimentelor, precum şi la distribuirea lor. Tot Garnizoana Brăila a pus la dispoziţie şi mijlocul de transport.

Alimentele au fost trimise către parohiile Târlele Filiu, Vişan, Câineni, Plăsoiu şi Zamfireşti, adică în zona în care se aflau şi cei care au plecat dimineaţă de la Arcelor Mittal, Galaţi.

Acestea au fost distribuite familiilor aflate în dificultate prin grija preoţilor parohi şi a organismelor parohiale.

 

Autor Basilica 19 Februarie 2012, 11:18 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate