Maxineni: Hramul manastirii

De Alexandrina Iordache 21 Iunie 2013, 15:26 Religie
Luni, 24 iunie 2013, Manastirea Maxineni isi sarbatoreste hramul.La eveniment va fi prezent si Inaltpreasfintitul Casian Craciun, arhiepiscopul Dunarii de Jos. slujba va incepe la ora 7,00 cu Sfanta Agheasma urmata de Sfanta Liturghie. Dupa slujba va fi organizata o agapa frateasca la care vor participa toti credinciosii.

Aflată la 10 km de localitatea Maxineni din judeţul Brăila, la confluenţa râurilor Siret şi Buzău, mănăstirea, cu hramul “Nasterea Sfântului Ioan Botezătorul”, a fost ctitorită de domnul Ţării Româneşti Matei Basarab în perioada 1636-1637.

Manastirea a avut un trecut zbuciumat fiind afectata de cutremure, ultimul in 1856, care au distrus-o aproape in totalitate. Sub domnia lui Alexandru Ghica si apoi a lui Alexandru Ioan Cuza este restaurata dar datorita deselor inundatii in perioada 1864-1877 este inchisa si functioneaza ca biserica pentru sateni.

A fost martora celor doua razboaie mondiale care au afectat-o major si a devenit un loc pustiu. Reinvie la viata in 1990 din initiativa Înaltpreasfintitului Casian al Dunării de Jos. Au avut loc apoi lucrari de constructie, consolidare si restaurare, ultimele incepand din 2007, cu fonduri de la Ministerul Culturii si Cultelor, Consiliul Judetean Braila si cu eforturile Muzeului Brailei.

 

Autor Alexandrina Iordache 21 Iunie 2013, 15:26 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate