Concurs Dumitru Stăniloae

De Basilica 11 Decembrie 2012, 13:31 Religie
La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti au început înscrierile pentru etapa eparhială a Concursului naţional „Părintele Dumitru Stăniloae -110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice”. Cei interesaţi pot depune o cerere de înscriere la sediul instituţiei  până pe 20 decembrie. Concursul este organizat de Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educaţional.

„Concursul pentru atribuirea Bursei Părintelui Stăniloae va avea anul viitor caracter naţional. Din iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel el se va desfăşura în toate Seminariile şi în toate Facultăţile de Teologie. Prin urmare, şi în Facultatea noastră vom organiza în data de 17 ianuarie faza de eparhie a acestui concurs”, a menţionat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Concursul este structurat în trei etape.

„Se pot înscrie la acest concurs studenţi şi masteranzi şi el îşi propune să identifice pe acei studenţi care sunt interesaţi de cunoaşterea operei Părintelui Stăniloae, care fac dovada capacităţii de aprofundare a gândirii teologice a Părintelui Stăniloae. Pe această cale noi credem că se promovează foarte mult contribuţia teologică a Părintelui Stăniloae”, a mai precizat Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu.

Câştigătorii etapei eparhiale vor primi premii constând în cărţi de teologie dogmatică ale Părintelui Dumitru Stăniloaie reeditate.

 

Autor Basilica 11 Decembrie 2012, 13:31 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii