Cea de-a XVI-a ediţie a taberei de tineret din parohia Viziru de Jos, judeţul Brăila

De Basilica 13 August 2012, 14:22 Religie
Perioada Postului Adormirii Maicii Domnului este un moment de bucurie duhovnicească în parohia Viziru de Jos prilejuit de desfăşurarea celei de-a XVI-a ediţii a taberei de tineret, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, potrivit edj.ro.

În acest an la activităţile derulate în tabără au participat tinerii din parohia Viziru de Jos, cărora li s-au alăturat 20 de elevi de la Aşezământul social-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi, 10 tineri de la parohia Pechea IV din judeţul Galaţi, precum şi tineri din parohiile învecinate.

Ca în fiecare an tabăra de vară are un program ce îmbină rugăciunea cu programele de odihnă activă, astfel dimineaţa se săvârşeşte Utrenia şi Sfânta Liturghie, după micul dejun, se desfăşoară activităţi culturale: muzică psaltică, icoană pe sticlă, poezie şi teatru religios şi artizanat; activităţi sportive şi recreative, iar seara se săvârşeşte Vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului.

Duminică, 12 august, atât credincioşii, cât şi participanţii la tabără s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian, care a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost rostite de către tinerii participanţi la tabăra de vară.

După Sfânta Liturghie a fost sfinţit Centrul social parohial care a fost pus sub ocrotirea Sfântului Drept Simeon, Acoperământului Maicii Domnului şi Sfântului Ierarh Nectarie.

Slujba s-a încheiat cu o agapă la care au participat tinerii implicaţi în desfăşurarea taberei de vară.

 

Autor Basilica 13 August 2012, 14:22 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate