Sarbatorile religioase ale lunii aprilie

De Basilica 02 Aprilie 2014, 09:01 Religie
Luna aprilie este una bogata în sarbatori de mare importanta pentru crestinii ortodocsi. În prima zi, Biserica Ortodoxa a pomenit-o pe Cuvioasa Maria Egipteanca, devenita prin pocainta sa timp de 47 de ani în pustiul Iudeii, reperul cel mai important din hagiografia crestina pentru plângerea pacatelor.

Pe 11 aprilie Biserica noastra îl pomeneste pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.
Sfântul Mucenic Sava de la Buzau este pomenit pe 12 aprilie. Din anul 1996 este ocrotitor spiritual al meleagurilor buzoiene.
Pe 14 aprilie Biserica noastra face pomenirea Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin, episcop al Romanului între anii 1707-1714.

Întreaga Ortodoxie va sarbatori anul acesta Praznicul Intrarii Domnului în Ierusalim, Floriile, duminica, pe 13 aprilie. În lacasurile de cult se oficiaza în aceasta zi slujbe de sfintire a „stâlparilor” - ramuri de salcie sau finic care sunt oferite credinciosilor prezenti la Sfânta Liturghie.

Cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, Învierea Domnului este serbata anul acesta pe 20 aprilie.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, este pomenit pe 23 aprilie.

Ziua de 24 aprilie va fi marcata în mod deosebit de credinciosii din Transilvania, la aceasta data facându-se pomenirea Sfintilor Ierarhi Ilie Iorest si Sava Brancovici, mitropolitii Transilvaniei. Pentru a treia oara în Biserica noastra va fi pomenit în aceasta zi si Sfântul Ierarh Simion Stefan.

Spre sfârsitul lui aprilie, în cea de-a 25-a zi a lunii, pe lânga sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, va fi pomenit un alt sfânt român: Cuviosul Vasile de la Poiana Marului.

 

Autor Basilica 02 Aprilie 2014, 09:01 Religie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii