Voiculescu cere demiterea Guvernului şi deschide lista de semnături pentru acţiunea "Stop Boc!"

De Mihai Vintilă 08 Mai 2010, 00:00 Politica
Fondatorul PC, Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul său, cere Parlamentului şi preşedintelui demiterea Guvernului şi iniţiază, în acest sens, o "acţiune cetăţenească" propunând o listă de semnături prin care cetăţenii să transmită mesajul "Stop Boc!".


"Dan Voiculescu şi Fundaţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului, Fundaţia societatea civilă pentru democraţie, Fundaţia societatea civilă pentru reforma morală, Fundaţia societatea civilă pentru educaţie şi informatizare şi Fundaţia societatea civilă pentru reforma în sănătate acuză Guvernul Emil Boc pentru creşterea galopantă a şomajului, umilirea şi sărăcirea pensionarilor, reducerea arbitrară a salariilor din sistemul bugetar, blocajul sistemului de educaţie, falimentul sistemului sanitar, degradarea dramatică a reţetei de infrastructură, dezastrul din Agricultură, prăbuşirea economiei naţionale, dispreţul pentru valorile româneşti, conflictul şi dezbinarea din societatea românească", precizează Voiculescu pe blog.

"Din aceste 10 motive, solicităm Parlamentului şi Preşedintelui României demiterea Guvernului Emil Boc! Pentru că voinţa naţiunii este suverană, iar instituţiile statului trebuie să o respecte, deschidem Lista de semnături prin care cetăţenii români pot trimite Preşedinţiei şi Parlamentului mesajul lor tranşant: Stop Boc!", susţine conservatorul, explicând pe blog că nu este "dispus" să se rezume la un protest formal, în urma măsurilor anunţate de Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a declarat joi că nu se vor majora TVA şi cota unică, dar că începând de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administraţia centrală şi locală, fiind previzibilă şi o reducere a pensiilor cu 15%, dar şi tăirea drastică a unor subvenţii. De asemenea, şi ajutorul de şomaj va fi redus cu 15%.

 

Autor Mihai Vintilă 08 Mai 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate