Vlădescu: Există posibilitatea flexibilizării acordului cu FMI şi CE

De Mihai Vintilă 22 Decembrie 2009, 00:00 Politica
Ministrul desemnat al finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat că şi-a propus respectarea acordului extern al României cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE), dar consideră că "la o primă citire" există posibilitatea unei flexibilizări a acestuia.
"Primul lucru pe care mi l-am propus este de a respecta clauzele acordului cu FMI şi CE, dar, la o primă citire, există posibilităţi de flexibilizare legate de diverse proiecte de dezvoltare, inclusiv de atragere de fonduri europene", a spus Vlădescu, în cadrul audierilor din comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.
El a mai precizat că acordul cu FMI reprezintă o ancoră de stabilitate şi a dat posibilitatea unei monede naţionale stabile în 2009, "lucru pe care îl consider posibil şi în 2010".
"Acordul cu FMI atât ca fond, cât şi din punct de vedere al credibilităţii a oferit posibilitatea de finanţare a deficitului bugetar", a spus Vlădescu.
Totodată, Sebastian Vlădescu a adăugat că în mandatul său intenţionează să continue ce a realizat în perioada 2005-2007, dar vrea să aducă şi unele măsuri noi generate de contextul economic.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 22 Decembrie 2009, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii