Victor Ponta : Scrisoare deschisa catre Emil Boc

De Redactia 02 Februarie 2012, 13:32 Politica
Domnule Prim-ministru,

Am luat act cu îngrijorare de intentia partidului pe care îl conduceti, si implicit a Guvernului, cu privire la utilizarea fondurilor publice în scop electoral si la redesenarea colegiilor în favoarea parlamentarilor PDL.

Presa a publicat discutiile care au avut loc în cadrul întâlnirii dintre conducerea PDL si grupurile parlamentare ale PDL. În acest cadru, doamna ministru Elena Udrea a promis bani alesilor PDL în schimbul sustinerii acordate Guvernului,  iar presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat: ”Am comandat un sondaj de opinie ca sa stim cum stam si cum sa modificam legislatia electorala si sa redesenam colegiile; în functie de sondaje care sunt pe fiecare colegiu în parte putem sa redesenam harta circumscriptiilor electorale.”

Va cer public, domnule Prim - ministru, sa precizati de urgenta daca propunerile doamnei Udrea de a da bani alesilor PDL, respectiv ale Robertei Anastase de redesenare a colegiilor, sunt asumate de dumneavoastra ca sef al Guvernului si al Partidului Democrat Liberal. În caz contrar, aveti obligatia sa va deziceti public de cele doua reprezentante ale conducerii PDL si de a lua masuri de sanctionare politica a acestora.

Vreau sa cred ca Partidul Democrat Liberal a învatat ceva din protestele de strada ale românilor, si ca realizati ca partenerii nostri europeni privesc cu mare insatisfactie asemnea metode total nedemocratice de prezervare a Puterii.

Domnule Emil Boc, este lipsit de orice moralitate ca, pe fondul acestor tensiuni sociale, sa continuati discutiile despre împartirea banilor publici pe criterii politice si modificarea partizana a legislatiei electorale. Nu exista nimic mai grav decât sa atentam la dreptul oamenilor de a-si exprima optiunile, de a genera, prin votul lor, un Parlament si un Guvern reprezentantiv. În acest ultim moment, PDL trebuie sa dea dovada de o minima ratiune si sa accepte confruntarea cu votul cetatenilor într-un cadru echitabil, cu respectarea deplina a regulilor democratiei.

Raspunsul dumneavoastra este o datorie de onoare fata de milioanele de români care asteapta de la clasa politica româneasca un comportament responsabil si cinstit.

Cu stima,
Victor Ponta
Presedinte PSD si copresedinte USL

 

Autor Redactia 02 Februarie 2012, 13:32 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate