Unirea României cu R. Moldova ar putea declanşa un război civil

De Mihai Vintilă 15 Ianuarie 2010, 00:00 Politica
O eventuală unire a Republicii Moldova cu România ar putea duce la declanşarea unui război civil, consideră preşedintele Congresului comunităţilor ruse din Moldova, Valeri Klimenko, citat în ediţia online a cotidianului Adevărul. El a răspuns astfel la o serie de declaraţii ale fostului prim-ministru moldovean, Mircea Druc, ce făcea referire la posibilitatea unirii celor două state.

"Unirea României cu Moldova este posibilă doar în rezultatul unui război civil", a spus Klimenko.
El este de părere că, în cazul în care un astfel de demers s-ar realiza, va apărea "un număr impunător de oameni care se vor opune acestui lucru şi care vor fi gata inclusiv să apere statalitatea Moldovei cu arma în mână".

Klimenko crede că, dacă se va declanşa un război civil în Republica Moldova, în conflict s-ar implica, pe lângă Federaţia Rusă, şi alte state, reprezentate prin comunităţi minoritare în această ţară: " Sunt mai mult decât sigur că în cazul unei confruntări civile, care ar fi provocată de dorinţele unora de a alipi Moldova la România, în acest proces s-ar fi implica şi Ucraina, şi Bulgaria, şi Turcia. Şi atunci, va fi foarte grav".

 

Autor Mihai Vintilă 15 Ianuarie 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii