Un ALO pentru Romania

De Mihai Vintilă 15 Octombrie 2013, 16:16 Politica


Initiativa Alianta Lege si Ordine a tinut la Braila o conferinta de presa prin care si-a prezentat oamenii, opiniile si a incercat sa deschida ideile sale spre publicul larg. Presedinte interimar este dl avocat Dinu Gheorge, presedinte executiv dl general (r) Constantin Savoiu iar alaturi de acestia au fost prezenti la Braila si dna Cernat Aurelia prim vice-presedinte si dl Buzatu Adrian seful interimar al organizatiei Braila.

Primul vorbitor a fost dl Dinu Gheorghe care afirma ca "putini au curajul sa intre in groapa cu lei.Nu-mi permit despre acesti politicieni sa spun ca sunt hoti, infractori...Pot spune ca sunt incompetenti".

Alianta Lege si Ordine a aparut intr-un moment grav pentru Romania crede domnul Dinu iarpartidul care se va constitui dupa toate probabilitatile in ianuarie 2014 va fi un partid dedicat celei de a III-a cai si anume de centru dreapta. ALO doreste sa imbine social democratia cu neoliberalismul iar in viitor se vede facand parte din marea familiei a Popularilor Europeni.

Dl Dinu Gheorghe a punctat patru mari probleme in Romania actuala:
1.lipsa locurilor de munca
2.sistemul de pensii care este in colaps
3.economia care este la pamant
4.scaderea pupulatiei

ALO are si doua solutii :
1. printr-un proiect pe 10 ani sa se acorde facilitati fiscale celor care angajeaza tineri de pana la 30 de ani in cuantum de 80% iar celor care angajeaza tineri de pana in 35 de ani in cuantum de 50%.Toate impozitele incasate de pe munca sa se duca apoi spre sistemul de pensii.
2. stabilitatea fiscala pe termen lung

Presedintele Dinu Gheorghe a facut apoi apel la Traian Basescu ca din functia dumnealui de Presedinte a Romaniei sa actioneze in virtutea art 109 aliniatul II din Constitutie si sa inceapa urmarirea penala impotriva dlui Calin Popescu Tariceanu pentru schimbarea in mod ilegal al Codului Fiscal in timpul mandatului sau de prim ministru.

Avocatul vede o sansa a partidului pe care il reprezinta mai ales pentru ca PDL si USL sunt in opinia dumnealui in cadere in fata electoratului.

Conferinta Nationala a Aliantei Dreptate si Adevar va avea loc cel mai probabil in ianuarie cand vor fi depasite deja toate formalitatile de inregistrare a partidului.


Dl general(r) Constantin Savoiu a reiterat increderea domniei sale in forta noului partid pe care il vede ca o alternativa credibila mai ales ca partidul va lua fiinta dintr-o miscare nationala. Dl Savoiu considera ca cele trei alternative posibile pentru electorat sunt:
a) sa voteze actuala clasa politica si astfel sa perpetueze falsa democratie
b) sa stea acasa
c) sa vina alaturi de miscarea nationala si de partidul Lege si Ordine

Dl Buzatu Adrian ne-a informat ca in momentul de fata partidul si fundatia cauta un sediu. Din Braila pentru infiintarea ALO s-au strans 1000 de semnaturi iar numarul activ de sustinatori ar fi in jurul cifrei de 300 de persoane.

Alianta Lege si Ordine nu doreste sa se alieze cu nici un partid la alegerile din 2013 si spera sa fie o alternativa si in cadrul alegerilor prezidentiale.

 

Autor Mihai Vintilă 15 Octombrie 2013, 16:16 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate