Tinerii valorosi din România sunt asteptati în Guvernul Tinerilor

De Redactia 16 Iulie 2013, 10:48 Politica
Lansat oficial la începutul lunii iulie, Guvernul Tinerilor este un proiect USL ce îsi propune atragerea tinerilor valorosi catre politica si administratie. Proiectul ofera tinerilor sansa sa îsi prezinte ideile si sa faca parte pentru o zi din echipa de guvernare, reprezentând astfel o ocazie fara precedent la nivelul executivului.

Înscrierea se face pe www.guvernultinerilor.ro pâna pe 30 septembrie 2013 inclusiv, prin parcurgerea a doar patru pasi. Participan?ii trebuie sa trimita trei propuneri, solutii la situatii concrete, cu scopul de a fi selectate de ministrul vizat la înscriere.

Ideile tinerilor ajung pe masa Guvernului

Toate ideile înscrise în competitie vor ajunge pe masa ministrilor, urmând sa fie analizate si dezbatute. Astfel, orice tânar din România care considera ca are ceva de spus, afiliat sau nu politic, are ocazia sa îsi faca auzit cuvântul la cel mai înalt nivel, cu ajutorul proiectului „Guvernul Tinerilor”.

„Tinerii au capacitatea de a aduce solutii simple la probleme complicate. Este de remarcat curajul lor. Viziunea lor, de multe ori diferita, poate aduce un suflu nou în politica româneasca.” a declarat premierul Victor Ponta, presedintele P.S.D.

„Guvernul tinerilor s-a dovedit un real succes, în principal daca luam în calcul accesarile pe pagina de internet, dar si  pe cea de Facebook, fiind un proiect desfasurat, în perioada de înscriere, exclusiv online.

Scopul acestui demers este analiza initiativelor si implementarea lor la nivel de executiv sau legislativ” a sustinut ministrul Tineretului si Sportului Nicolae Banicioiu, presedintele T.S.D.

Gabriel Petrea, coordonatorul TSD Bucuresti si initiatorul proiectului: „Dorim sa-i cunoastem pe tineri, sa le analizam initiativele si sa-i îndrumam catre domeniul ce le este cel mai confortabil în viitoarea lor implicare politica. Speram ca dupa ce se va încheia acest proiect, tinerii vor putea sa înteleaga mecanismul de guvernare, sa stie fluxul unui proiect, cine este în masura sa rezolve una sau alta dintre probleme. Înscrierea candidatilor este în plina desfasurare si va tine pâna la finele lunii septembrie, perioada în care îi invitam în continuare pe tinerii care doresc sa se alature initiativei noastre pe www.guvernultinerilor.ro.”

„Am ales ca înscrierile sa se faca în mediul online pentru ca este unul foarte familiar tinerilor. Pâna în acest moment avem 160 de înscrieri pe site, peste 600 de like-uri pe facebook si peste 200.000 accesari pe pagina de Facebook si pe site. Alegerile tinerilor au variat, toti ministrii având cel pu?in un candidat” a încheiat coordonatorul TSD Bucuresti.
 
„Guvernul Tinerilor” este o initiativa a Tineretului Social Democrat (TSD), cu participarea Tinereretului National Liberal (TNL) si a Tineretului Conservator (TC) si face parte din strategia de profesionalizare a tinerilor USL, precum si din strategia de recrutare de noi membri.

Biroul de presa TSD

 

Autor Redactia 16 Iulie 2013, 10:48 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate