România, împinsa de guvernul Ponta tot mai aproape de faliment!

De A.Frangu 16 Octombrie 2013, 07:25 Politica
Doamnelor si domnilor deputati,
Avem din nou confirmarea oficiala a ceea ce stiam deja cu totii si fiecare român a simtit pe propria-i piele de multa vreme, doar puterea încerca sa ascunda prin propaganda mincinoasa: economia româneasca este la pamânt!

Întelegem astfel ca sacrificiul românilor din ultimii patru ani a fost zadarnic. Daca România este într-o situatie extrem de delicata si nu a putut evita declinul, nu a reusit sa iasa din impasul economic, atunci ne întrebam pe buna dreptate la ce au folosit taierile brutale de salarii si pensii?

Practic, politica de austeritate si de împrumuturi a acestui guvern, „demn” continuator al celor precedente, a fost inutila, nefondata, o optiune total eronata, ale carei costuri le plateste acum populatia întreit.

Pâna nu demult, Traian Basescu ne explica ce bine a procedat guvernul Boc atunci când a luat masuri de austeritate, cât de bine sta România în raport cu alte state europene, carora le-ar putea da lectii, cum ne-am salvat noi taind salarii si dând afara bugetarii. Acum aflam de la premierul Ponta ca, în realitate, aceste masuri n-au dus nicaieri, ci doar au nenorocit si saracit milioane de români...

Basescu a terminat cu o parte din vinovatii crizei: pensionarii, bugetarii, „statul gras”, dar Ponta a trecut acum la gasirea altora, precum Oltchim, CFR Marfa, Uniunea Europeana, pietele financiare mondiale, bancile si Rosia Montana...

Când tu spui în programul de guvernare si în toate declaratiile ca vei privatiza si vei restructura întreprinderi si nu faci aceste lucruri, cineva te penalizeaza si platesti. Când spui ca vrei sa aduci investitori în energie si de doi ani bati pasul pe loc, cineva noteaza si te ia de urechi! Când spui la constructia bugetului ca mergi pe o crestere economica de 2% si în final economia cade, atunci toti te privesc cu rezerva când mai vii cu noi indicatori macroeconomici. Când spui ca vrei sa faci parteneriate public-private pentru anumite lucrari de infrastructura sau proiecte majore si nici nu începi niciun proiect, atunci niciun investitor nu te va lua în serios.

De fapt si de drept, liderii politici aflati acum la putere în România au o mare problema de credibilitate. Toti strainii noteaza acest lucru si pun riscul pe România mai mare pentru ca n-au cu cine sa vorbeasca si în cine sa aiba încredere. Vizitele externe ale premierului, prin tari mai degraba bananiere, au fost doar excursii inutile, iar demult anuntata vizita în America se lasa înca asteptata…

Cine va raspunde totusi pentru toate aceste greseli? Nimeni. Vor raspunde cu siguranta la alegerile de anul viitor. Românii sunt obligati sa treaca din nou peste toate minciunile, vor accepta înca odata sa mai strânga cureaua, iar pentru clientela politica a USL se vor gasi din nou bani. Unica solutie este sa ne rugam ca România sa nu intre în faliment pâna la momentul alegerilor si al schimbarii prin vot popular a actualei puteri.

Deputat PP-DD Braila,
 Marioara Nistor

 

Autor A.Frangu 16 Octombrie 2013, 07:25 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate