PSD: PDL vrea să impoziteze pensiile pentru a direcţiona resursele către propriii primari

De Redactia 09 Octombrie 2011, 17:27 Politica
Partidul Social Democrat constată cinismul incredibil al Partidului Democrat Liberal şi al primului-ministru Emil Boc, care declară într-o şedinţă de partid că ”pensionarii nu au fost afectaţi direct cum au fost afectaţi bugetarii“ de măsurile de austeritate ale Guvernului şi că, totodată, singura mare prioritate a miniştrilor PDL este să fie în contact cu primarii democrat-liberali, pentru a le rezolva acestora problemele  în limitele resurselor existente. Adică, în limita resurselor publice. Acest ajutor ar urma să le servească primarilor portocalii în campania electorală.

Poziţia lui Emil Boc este inacceptabilă şi trădează motivele pentru care PDL vrea să impoziteze pensiile. Puterea portocalie vrea să continue furtul din avutul public, iar dacă asta înseamnă sacrificarea câtorva milioane de pensionari, pentru PDL nu contează.

În acest context, amintim cum au fost afectaţi pensionarii de măsurile de austeritate iniţiate până la acest moment de Guvernul Boc. Pensionarii au suferit prin:
-neacordarea, vreme de 2 ani, a nici unei indexări a pensiilor, deşi din luna octombrie 2009 şi până în prezent indicele preţurilor de consum a crescut cu cca. 12 puncte procentuale.
-majorarea TVA, măsură care a amplificat procesul inflaţionist.
-introducerea, începând cu luna ianuarie 2011, potrivit prevederilor Codului Fiscal modificat, a obligativităţii plăţii contribuţiei individuale de sănătate - 5,5% din pensie, pentru toţi pensionarii cu pensii mai mari de 740 lei.
-tăierea subvenţiei la încălzire.

Aceste măsuri au afectat dramatic nivelul de trai al pensionarilor, iar perspectiva impozitării pensiilor este un nou coşmar prin care PDL vrea să îi treacă pe cei de vârsta a treia. Considerăm că afirmaţiile lui Emil Boc de la reuniunea liderilor PDL de la Timişoara ar trebui să convingă, dacă mai era nevoie, că democrat-liberalii nu au altă prioritate decât câştigarea alegerilor prin orice mijloace, dar mai ales prin folosirea la maximum a resurselor publice instituţionale şi materiale.

Îndepărtarea PDL de la guvernare trebuie să fie, aşadar, obiectivul tuturor românilor, pentru că lupta nu mai este una politică, ci una cu Statul mafiot instituit de PDL, în care singurii oamenii care au dreptul să traiască bine sunt membrii „Familiei portocalii”.

 

Autor Redactia 09 Octombrie 2011, 17:27 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate