PSD cere instituirea starii de urgenta

De Redactia 14 Februarie 2012, 13:54 Politica
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singurul motiv al cererii adresate Preşedintelui României pentru instituirea stării de urgenţă este situaţia deosebit de gravă în care se află zeci de mii de români care continuă să fie izolaţi în propriile locuinţe, fără hrană şi fără sursă de încălzire, în pofida eforturilor autorităţilor locale de a interveni în zonele afectate.

„Într-o situaţie atât de gravă, PSD nu e deloc preocupat să întindă cuiva capcane şi nici să trateze cu superficialitate legile statului. Ne-am adresat domnului Preşedinte TraianBăsescu pentru instituirea stării de urgenţă întrucât dânsul este singurul în măsură să facă acest lucru. Iar în opinia noastră, aceasta este singura cale legală prin care utilajele şi resursele statului pot fi concentrate în zonele calamitate”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că legea prevede foarte clar că starea de urgenţă poate fi instituită atunci când există calamităţi naturale, iar în momentul de faţă cel puţin anumite regiuni ale ţării se află într-o astfel de situaţie. „Nimeni nu a cerut instituirea stării de urgenţă la nivel naţional. Solicitarea vizează în special judeţele Vrancea şi Buzău şi alte localităţi care se află într-o situaţie disperată. După cum a remarcat chiar domnul Preşedinte, autorităţile locale nu dispun de utilajele necesare pentru a interveni la înlăturarea unor troiene de patru, cinci sau chiar  10 metri. Aici nu se poate interveni cu două, trei tractoare la care ataşezi o lamă. Avem în schimb utilaje şi resurse umane şi materiale care stau nefolosite în cazărmi şi în depozitele statului, iar pe de altă parte există zeci de mii de oameni izolaţi în frig şi fără hrană. Trebuie deci să depăşim interpretările legale şi să facem posibilă alocarea acestor resurse în zonele cele mai afectate", a mai declarat secretarul general al PSD.

Liderul PSD a adăugat că dacă starea de alertă ar fi fost declarată cu o săptămână în urmă, aşa cum au cerut preşedinţii de consilii judeţene, atunci multe dintre situaţiile deosebit de grave din prezent ar fi putut fi evitate. „Potrivit legii, declararea stării de alertă are ca scop tocmai prevenirea şi înlăturarea efectelor unei situaţii de urgenţă. Deci multe lucruri ar fi putut fi prevenite dacă prefecţii ar fi ţinut cont de solicitările autorităţilor locale. Pentru că, tot potrivit legii, prefectul este singurul care poate solicita ministrului de Interne declararea stării de alertă, cu aprobarea primului ministru. E de neînţeles şi deneacceptat blocajul birocratic instituit de prefecţi timp de mai multe zile, în condiţiile în care mii de români erau îngropaţi de vii sub nămeţi, în propriile locuinţe”, a subliniat Liviu Dragnea.

 

Autor Redactia 14 Februarie 2012, 13:54 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate