Politica pumnului in gura la PDL Braila si coabitarea pe mai departe cu PSD

De Aura Costea 18 Decembrie 2010, 11:29 Politica
Nu m-am numarat niciodata printre cei care au apreciat rezultatele politicii duse de Giana Patrascu la Braila, in calitate de presedinte al organizatiei judetene a PDL. Ba, daca stau bine si ma gandesc, am fost printre cele mai critice voci, acuzand in primul rand relatia de subordonare fata de presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, si politica pro-PSD a echipei conduse de Giana. Dar ceea ce se intampla in acest moment, sub comanda tripletei Dumitriu-Balcan-Badalan, intrece cele mai sumbre asteptari.

Desi BrailaNews a scris despre posibila legatura dintre fostul viceprimar al Galatiului si Stancu, mult mai complexa decat subordonarea Gianei, datorita relatiei de prietenie cu beneficiarul programului lapte-corn, prin care milioane de euro ies anual din bugetul public pentru a intra in conturile unei singure firme, Dumitriu a tinut sa inlature aceste suspiciuni, discutand personal cu cei care si-au exprimat rezervele, printre care si subsemnata. Cu toate acestea, desi la nivel declarativ, dupa preluarea conducerii PDL, noua echipa mimeaza opozitia, in practica se intampla lucruri interpretabile. Va reamintesc doar acuzele pe care generalul Badalan le-a adus guvernului Boc (vezi aici articolul "Deputatul Badalan face jocul PSD Braila"), ridicandu-i lui Stancu mingi la fileu, dar si lipsa de reactie a prefecturii PDL la hotararile discutabile ale Consiliului Judetean, controlat de PSD.

Din presa controlata si ea informational si financiar de grupul de interese, care face ce vrea cu banii publici, aflam ca Giana si Necula, desi si-au dat demisiile din functiile administrative, asa cum le-a cerut partidul pentru a urma noua strategie anti-PSD, sunt vizati, in continuare pentru excludere. Nu doar ei, ci si alti doi consilieri: Ionel Adetu si Sorin Sarbu. Ce mesaj vrea Dumitriu sa transmita in acest fel? Daca viceprimarul si vicepresedintele CJ au renuntat pana la urma la funciile administrative, supunandu-se deciziei politice, ce rost mai are excluderea? Ce rost are exluderea celorlalti doi? Un partid condus dupa principiul pumnului in gura nu se poate indrepta decat spre esec. Nu poti convinge membrii de partid ca esti un bun conducator cand tot ce faci este sa sa-ti aranjezi problemele personale, dand cu barda in cei care au si alte asteptari.

Si, iarasi, ai o problema de credibilitate, cand presedintele partidului fata de care te declari in opozitie iese la televiziune si, in locul unor mesaje clare pentru conducerea PDL, face aprecieri banale, spargand aiurea niste oale in capul proaspatului director de la Ambulanta, care nu-l deranja cand ocupa un post negociat politic la Zona Libera. Practic, prestatia lui Stancu arata ca asa-zisa opozitie a PDL Braila nu-i decat o farsa ordinara, asa cum face Voda de sase ani. Va reamintesc doar cum mima el supararea pe galateni si cum a facut in asa fel incat doar firmele acestora au contracte la Braila. Pe acelasi considerent, s-a facut probabil si schimbarea la PDL: pentru ca in Braila s-au compromis toti prin slugarnicia fata de Voda, au adus un galatean sa-i dea rolul care in box se numeste sparing-partener, sa nu aiba lumea impresia ca Stancu se antreneaza singur. 

Daca luam in considerare aceste date, singura schimbare la PDL Braila dupa alegeri consta in inlaturarea Gianei si a lui Necula, care primeau resturile de la masa PSD pentru ca tripleta Dumitriu-Balcan- Badalan sa se aseze la masa "dusmanului". Cat priveste rostul celorlate doua excluderi, acesta ar putea fi un mesaj catre membrii simpli de partid: "care misca, misca mort!".

 

Autor Aura Costea 18 Decembrie 2010, 11:29 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate