PNL stinge lumina de Ziua Pamantului

De Redactia 30 Martie 2012, 17:35 Politica
Earth Hour - Ora Pământului este un eveniment global, inițiat în 2007 de WWF (World Wide Fond for Nature - organizație neguvernamentală internațională, activă în peste 100 de țări, unde derulează peste 1300 de proiecte în domeniul conservării, cercetării și refacerii mediului).

Evenimentul a evoluat din 2007, de la unul local limitat la orașul Sydney, la unul global în 2011. Anul trecut participarea a însemnat 1,8 miliarde de oameni, 5.251 de oraşe și 135 de țări. El a constat în stingerea luminilor pentru o oră în case, clădiri și unele dintre cele mai cunoscute monumente ale lumii: Orașul Interzis, Turnul Eiffel, Palatul Buckingham, Podul Golden Gate, Statuia lui Isus din Rio de Janeiro, Opera din Sydney.

Mesajul pe care acest eveniment dorește să-l transmită este unul de conștientizare a impactului negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

Partidul Național Liberal nu poate rămâne indiferent la această agresiune. Considerăm capitalul natural ca fiind principala bază a posibilităților de dezvoltare și pentru un trai decent ale geneațiilor viitoare. De aceea, utilizarea sa azi în mod judicios și păstrarea cel puțin a nivelului actual de calitate este vitală.

Fără conștientizarea acestor probleme și nevoi, fără asumarea unei schimbări de comportament și atitudine, fără un sprijin și implicare largă a cetățenilor demersul stric politic este sortit eșecului.

De aceea PNL se alătură efortului global de comunicare și conștientizare a problemelor de mediu.

Pe 31 martie - în ultima sâmbătă a lunii, alături de toți ceilalți susținători ai Earth Hour, în toate sediile PNL luminile vor fi oprite pentru o oră, de la 20.30 la 21.30.

Sperăm ca mesajul căruia i se alătură și PNL în 2012 să ajungă astfel la mai mulți oameni, iar forța sa să crească, așa cum a făcut-o de la an la an din 2007 încoace. În același timp mulțumim tuturor celor care vor adopta aceeași atitudine, o vor multiplica și o vor duce la un nivel superior, mai ales prin acțiunile lor de zi cu zi.

 

Autor Redactia 30 Martie 2012, 17:35 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate