PNL se pregateste de guvernare?

De Aura Costea 08 Noiembrie 2010, 18:49 Politica
Motivele cele mai importante pentru care Emil Boc nu mai poate fi premier pentru multa vreme: 1. Guvernul sau nu are strategie pentru amenintarea externa cu care ne confruntam: amanarea aderarii la spatiul Schengen  si 2. Blocajul legislativ care duce la imposibilitatea votarii bugetului pe 2011, ceea ce pentru economia romaneasca ar fi catastrofal.
 
Atacul fara precedent al lui Crin Antonescu la adresa fostilor aliati anti-Basescu plaseaza automat PNL in relatie antagonica cu principalul partid de opozitie. Daca opozitie alaturi de PSD nu se poate, atunci ce optiune le mai ramane liberalilor? Cum singurul lucru cert in politica este raportul fata de putere, nu putem decat sa ne gandim ca liberalii au priceput, in final, ca pozitia infantila pe care au adoptat-o de la alegerile prezidentiale incoace le face mai mult rau decat bine. Cum presiunea in PNL este mare, iar dictatura lui Antonescu a alungat numerosi membri de partid, inclusiv parlamentari, a continua in acest stil inseamna ca alegerile din 2012 sa gaseasca ultimul partid istoric in pragul dezintegrarii.

Putem, asadar, sa ne asteptam la inceperea negocierilor pentru intrarea PNL la guvernare, in locul UDMR, a carei obraznicie a intrecut orice limite? Ideea nu e absurda, mai alesc ca numerosi lideri democrat-liberali sunt favorabili cooptarii PNL la guvernare, in conditiile in care guvernul Boc a fost de la bun inceput un guvern de sacrificiu. As merge mai departe cu aceasta ipoteza si as avansa ideea ca, in situatia in care PNL intra la guvernare, premierul nu va fi democrat-liberal, ci o persoana expusa deja mediatic, cu o imagine buna - mai apropiata de tipul tehnocrat decat populist.

Aceasta ar fi o miscare de respiro pentru PDL care s-a prabusit in sondaje, o ocazie pentru PNL sa-si linisteasca membrii si electoratul nemutumit de politica ambigua si pentru UNPR de a-si face simtita prezenta pe scena politica. De aceea, va recomand sa-l urmariti cu atentie pe Cristian Diaconescu.


 

Autor Aura Costea 08 Noiembrie 2010, 18:49 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii