Nu vom avea mai mulţi şomeri decât la începutul anului

De Mihai Vintilă 04 August 2010, 00:00 Politica
România nu va avea mai mulţi şomeri în acest an faţă de anul trecut, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan, pentru News Magazine.

"Eu nu cred, după toate calculele pe care le fac, că şomajul la sfârşitul anului va depăşi şomajul de la începutul anului, Este o curbă care a scăzut şi se duce în creştere acum", a declarat Mihai Şeitan.La acest moment, oficial sunt aproximativ 750.000 de şomeri. Statisticile nu îi cuprind însă pe cei care nu mai sunt în evidenţele oficiilor de muncă.

Declaraţia este făcută în condiţiile în care Executivul s-a angajat în scrisoarea de intenţie la acordul sdand-by cu FMI să concedieze încă 74.000 de bugetari până la finele anului. În 2011 urmează un nou val de restructurări care va viza cel puţin 15.000 de angajaţi de la stat.Măsurile vin după ce guvernul a majorat TVA cu cinci procente şi a disponibilizat deja 27.000 de angajaţi din sistemul bugetar. Oficialii Fondului Monetar Internaţional au anunţat că mii de profesori vor fi daţi afară în toamnă.

În condiţiile în care toate instituţiile bugetare anunţă disponibilizări masive, ministrul Muncii este de părere că rata şomajului de la sfârşitul anului va fi mai mică decât la începutul lui 2010.(AMOS news)

 

Autor Mihai Vintilă 04 August 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate