Noua Republică, sperietoarea ciorilor vopsite

De Redactia 22 Aprilie 2013, 18:57 Politica
În timp ce USL îşi duce neabătut la îndeplinire planul de subjugare politică a Justiţiei, iar economia României se scufundă sub administraţia socialistă a Guvernului Ponta, în contextul grevelor de la Oltchim, CFR sau Poșta Română, când mii de români ies în stradă din pricina falimentelor industriale, în timp ce Victor Ponta, Robert Negoiță și alți socialiști exprimă triumfalist nostalgii pentru vremuri apuse, tot soiul de inițiative de „centru-dreapta” se întrec în demersuri transpartinice, care mai de care mai înșelătoare. Toate au un numitor comun însă: aruncarea în derizoriu a ideii de alternativă la sistemul ticăloșit al tranziției postcomuniste.

Noua RepublicăZilele acestea, gruparea Tăriceanu-Chiliman din PNL, o echipă vinovată pentru risipa a zeci de milioane de euro în ultimii ani, a lansat platforma România liberală. Să ne amintim de măsurile populiste care, în anul 2008, l-au făcut pe Călin Popescu Tăriceanu să lase vasul numit România complet nepregătit în fața furtunii crizei globale. De ani buni, primarul Andrei Chiliman este marele susținător al politicilor asistențialiste din Sectorul 1, București. Noua Republică nu uită minciuna de stat practicată de membrii PNL care au activat în CSAT (în contextul războiului din Irak). PNL are o impresionantă istorie a trădărilor și a asocierilor cu foști colaboratori ai Securității. PNL este partidul în care merele stricate au contaminat partea sănătoasă a liberalismului autentic.

Asocierea domnului Mihai Răzvan Ungureanu cu inițiativa Tăriceanu-Chiliman este un alt semn de slăbiciune. De altfel, MRU a plecat după opt ani de activitate în PNL, fără să denunțe – ca reprezentant al Iașiului, dacă nu șef SIE – corupția endemică a grupării Fenechiu & co.

Traseismul unor candidați ai Forței Civice este notoriu: Dănuț Liga a fost la PRM și PDL. Alexandru Ciocâlteu a trecut pe la PNŢCD, PRM și PDL. Domnul Sava Dragomir Tomaşeschi a trecut pe la PNL, PLD și PDL. În cadrul recent înființatei alianțe DA, dl Aurelian Pavelescu are la activ atașamentul față de cinci partide. În fața acestor probe de liber-schimbism, oare electoratul român va credita propunerile de „unificare a dreptei”?

Ce au în comun toate aceste iniţiative? Aceleaşi structuri şi personalităţi compromise ale tranziţiei postcomuniste, aceleaşi partide nereformate şi aceiaşi politiceni controversaţi care au amăgit în repetate rânduri electoratul dreptei, aceeaşi corupţie endemică, incompetenţă crasă, impostură doctrinară şi lipsă de viziune pentru viitorul României.

 

Autor Redactia 22 Aprilie 2013, 18:57 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate