Noua Republică : Furatul ucide democraţia. Dragnea, afară din Guvern!

De Redactia 08 Octombrie 2013, 12:04 Politica
Noua Republică salută profesionalismul procurorilor DNA care au instrumentat dosarul Referendumul și denunță politizarea repetată a dezbaterii prin intervențiile iresponsabile ale Premierului Ponta în favoarea unui coleg de partid.

congres_psd1Noua Republică ia act de suspendarea automată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de ministru şi vicepremier al guvernului Ponta, ca urmare a trimiterii sale în judecată de către DNA în dosarul referendumului din 2012.

Promisiunea USL că România va avea cel mai curat Guvern post-decembrist se dovedește a fi o sinistră glumă. După retrogadarea abuzivă procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru de către Procurorul General Tiberiu Niţu, refuzul baronului USL de a demisiona din funcţiile deţinute în cadrul Executivului e dovada peremptorie a regimului anti-constituțional și anti-democratic instaurat de PSD.

Solidaritatea Premierului Ponta cu penalii din partid are o veche istorie (Argeș, Constanța, Vrancea). Românii demni și cinstiți s-au săturat să vadă intimidările la adresa magistraţilor independenţi şi chiar intervenţii directe în actul de justiţie.

Să ne reamintim: la o elementară judecată morală, Liviu Dragnea apare drept chintesența imposturii baroniale din România. Liderul USL conduce cel mai sărac județ, dar vrea să dea lecțiii despre dezvoltare și regionalizare; este angajat al Statului, dar se laudă cu proprietăți imense, doar parțial impozitate; pozează ca lider socialist, dar etalează opulența capitaliștilor din Vegas. E bătrânicios, dar aspiră afișează pasiuni de dandy teleormănean (cazul Bombonica). E incult, dar exhibă titluri doctorale.

Pentru a vedea portretul de ciocoi al lui Liviu Dragnea și al prietenilor săi de partid, le recomandăm simpatizanților noștri lectura dintr-un clasic: Nicolae Filimon: “Nimic nu este mai periculos pentru un stat ce voiește a se reorganiza, decât a da frânele guvernului în mâinile parveniților, meniți din concepțiune a fi slugi și educați într-un mod cum să poată scoate lapte din piatră cu orice preț!…”

Pe această notă, Noua Republică îşi reafirmă susţinerea pentru activitatea instituţiilor anticorupţie. Respingem orice trecută, prezentă sau viitoare ingerinţă politică în sistemul de justiţie. Cei care fură trebuie să plătească pentru faptele lor, indiferent dacă au furat voturi, bani sau titluri de doctor.

 

Autor Redactia 08 Octombrie 2013, 12:04 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate