Noua Republica considera diaspora, un pol al conștiinței civice românești

De Frimu Ghinea 29 August 2013, 23:05 Politica
Vara asta, Victor Ponta a fost într-o vacanță în SUA. Apreciem deschiderea Premierului pentru un model de civilizație care a produs prosperitate. S-a întors Victor Ponta cu vreun mesaj din partea diasporei românești? Nicidecum. La început de toamnă, Victor Ponta s-a văzut cu diplomații români de peste mări și țări. Le-a transmis Premierul ambasadorilor vreun mesaj special pentru membrii diasporei românești? Nici vorbă.

De ce oare? Pentru că nu-i pasă. PSD este partidul care, în mod istoric, a alungat peste granițe milioane de suflete. USL este o construcție anti-națională care dorește o diasporă lipsită de voce și fără relevanță în destinul politic al României. Victor Ponta vrea să mintă cetățenii loiali Constituției lui John Adams și Thomas Jefferson tot cu mititei de 1 Decembrie și alte festivisme.

Noua Republică deplânge modul în care legea electorală le îngrădește cetățenilor români dreptul natural la vot. Probleme administrative, cum ar fi expirarea unor buletine sau pașapoarte, nu trebuie să împiedice dreptul constituțional la reprezentare politică.

Noua Republică respinge modul în care partidele-sistem au confecționat pentru diaspora liste de candidați care, în marea lor majoritate, n-au activat în diaspora. Noua Republică va promova cetățeni româno-americani pe listele la europarlamentare.

Noua Republică vede în diaspora un pol al conștiinței civice românești. S-au împlinit la depărtare de țară, în lumea liberă a celor care își cunosc și își apără drepturile, milioane de cetățeni cu vocații sau profesii variate - de la sculer-matrițer și electrician până la doctor, profesor universitar sau om de afaceri. Noua Republică face următoarea observație: nu gena românilor trebuie schimbată, ci sistemul care îi handicapează acasă.

Drama și suferința a mii de români aflați departe de familie, de prieteni și de rude, merită un plus de atenție din partea instituțiilor Statului: în loc de șase colegii parlamentare, Noua Republică propune douăzeci de colegii pentru diaspora.

În mileniul III, numai prin recoltarea valorilor diasporei în ecuația succesului românesc, țara noastră va avea parte de respectul lumii libere.


 

Autor Frimu Ghinea 29 August 2013, 23:05 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate