Noua Republica Braila - bugetul ca exercitiu de imagine

De Mihai Vintilă 16 Ianuarie 2013, 14:26 Politica
Domnii Stanica Chirila si Florin Dragan au prezentat punctul de vedere al partidului Noua Republica referitor la ultimele masuri luate de guvernul Ponta si la situatia din sanatate.

Astfel dl Stanica Chirila a amintit faptul ca bugetul actual este partial publica partial secretizat. Nu avem decat un buget irealizabil din puctul de vedere al cheltuielilor.Vorbitorul considera ca acest buget e doar un exercitiu de imagine. In el s-au redus cheltuielile cu investitiile dar mai ales acest buget s-a modificat structural deoarece cheltuielile fixe au crescut. O parte din venituri nu sunt sigure si au fost doar prognozate.

Avem de-a face nu cu bugetulRomaniei ci cu bugetul cetateanului. Practic guvernul Ponta a venit sa o inlocuiasca pe Elena Udrea cu Liviu Dragnea. Mari diferente in buget nusunt. S-a luat de la investitii si s-a plusat la pensii si salarii.

Idea dlui Dan Voiculescu de a folosi armata pentru strangerea taxelor a fost luata ca o gluma de vorbitor care a amintit ca din armata verticala facea parte di generalul Badalan.


Referitor la situatia din sanatate dl Florin Dragan a prezentat o diferenta intre banii publici si banii aisguratilor reliefiand faptul ca dl ministru Nicolaescu distruge sistemul de sanatape ale carui baze tot el le-a pus in precedentul mandat. Mai grav este faptul ca Ministeru lSanatatii nu are inca o organizare interna, nu are adoptate standarde de cost, nu are buget - a intervenit in argumentatie dl Stanica.

In final dl Florin Dragan a precizat ca in timp ce critica greselile guvernului Ponta acest face altele astfel incat nu mai are timp sa analizeze toate aceste greseli in lant. Totodata vorbitorul a mentionat sa simte o reintoarcere a atitudinii de tip nomenclaturist.

 

Autor Mihai Vintilă 16 Ianuarie 2013, 14:26 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii