Ministrul nepriceput Nicolaescu îngroapa sanatatea

De Redactia 10 Aprilie 2013, 13:54 Politica
Reinstaurarea în functie a ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu, dupa o absenta nu foarte îndelungata, nu a adus nimic bun în asa-zisa reforma anuntata de Executiv. Acest ministru incapabil vrea sa limiteze asistenta medicala, prin desfiintarea DSP-urilor si a Casei Nationale de Sanatate, fapt ce va avea efecte dezastruoase pentru sistem si va duce la cresterea numarului somerilor.

Mai mult, Nicolaescu a impus si noul bir al coplatii, fapt ce reprezinta o noua batjocura la adresa oamenilor care contribuie corect la bugetul asigurarilor de sanatate.
 
Este evident ca noua putere instaurata anul trecut în România se dovedeste la fel de neputincioasa ca si precedenta în a oferi populatiei serviciile sociale de calitate pentru care românii platesc taxe si impozite. Acest guvern jalnic este inapt sa gaseasca alte solutii de deblocare a sistemului sanitar decât sa mentina închise spitalele, sa instituie coplata si sa taie asistenta medicala.
 
De fapt, actuala putere continua masurile initiate de guvernele Basescu-Boc de a lovi în sistemul medical, subminând în acest fel sanatatea populatiei. Prin astfel de decizii, precum desfiintarea unor institutii si instaurarea coplatii, guvernul Ponta nu face altceva decât sa blocheze accesul la sanatate pentru milioane de români, ceea ce reprezinta un atentat la democratie si la drepturile cetatenilor la servicii medicale normale.
 
Condamnabila este, de asemenea, si coruptia în care se zbate sistemul sanitar, capitol la care ministrul Nicolaescu se dovedeste deosebit de tolerant. Astfel se explica si sanctiunea de doar 5% din salariul pe doua luni cu care mai-marele Sanatatii a „pedepsit” functionara din Minister pentru ca s-a adresat unui bolnav de cancer cu apelativele „bou” si „handicapat”.

Mai mult, sub conducerea acestui ministru nepriceput medicii îsi permit sa ceara spaga pentru interventii gratuite, având neobrazarea chiar sa trimita oamenii la amanet doar pentru a-si primi sumele cerute. Sunt zeci de exemple de jaf la drumul mare în sistemul medical, iar vinovatii, de cele mai multe ori, sunt absolviti de pedepse si continua sa profeseze…

Emblematic este si faptul ca duminica 7 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, acest ministru fara valoare nu a catadicsit sa posteze pe website-ul institutiei un mesaj pentru personalul medico-sanitar si pacientii, dovedind astfel un total dispret atât fata de numerosii salariati, dar si fata de opinia publica în general.

În timp ce românii bolnavi de cancer dispar unul câte unul în lipsa citostaticelor si a altor medicamente de stricta necesitate, acest ministru sponsorizat cu mobilier si mochete îsi permite sa jigneasca si sa vorbeasca nedemn functiei sale cu jurnalistii, si implicit, cu toti românii care asteapta îmbunatatirea serviciilor medicale.

Pentru toate aceste derapaje de la conduita unui ministru aflat în slujba unui stat care doreste, cel putin teoretic, binele cetatenilor lui, cea mai buna alegere pe care Nicolaescu ar trebui sa o faca este de a-si da demisia. I-o cer public, din toata inima!

Deputat PP-DD de Braila,
Marioara Nistor

 

Autor Redactia 10 Aprilie 2013, 13:54 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate