Mihail Stefanescu, presedinte Partidul Noua Republica : Telul nostru comun, al tuturor partenerilor Aliantei Romania Dreapta este de a pune stavila expansiuni agresive a Uniuni Sociale-Liberare!

De Virgil Andronescu 03 Octombrie 2012, 08:43 Politica
Marti 2 Octombrie s-a desfasurat conferinta de presa a Partidului Noua Republica in care si-au exprimat punctele de vedere presedintele Mihail Stefanescu si vicepresedintele Florin Mihalcea – consilier financiar la BCR, vorbind de problemele agriculturi romanesti.

Mihail Stefanescu si-a exprimat opinia despre situatia la zi a partidului in ceea ce priveste candidatii propriului partid in alegerile parlamentare si a spus cateva cuvinte despre sedinta ce a avut loc sambata, la Bucuresti, unde sau lansat candidati Aliantei Romania Dreapta – Alianta din care face parte si Partidul Noua Republica.

,,Am fost prezent si eu acolo, iar dupa lansarea candidatilor, PNR s-a retras intr-o sedinta interna unde sau purtat negocieri, au avut loc discuti cu celelate partide ale Aliantei pentru participarea in alegerile parlamentare a candidatilor ale caror dosare au fost validate de catre conducerea PNR. ‘’ Stefanescu a mai spus, detaliind, ca ,,Urmeaza ca pana joi sa se stabileasca clar cifra exacta a ccandidatilor.’’ In urma negocierilor purtate de bordul Aliantei – PDL, Forta Civica, PNTCD si PNR, sa stabilit ca vor fii 60 de locuri pentru candidati – asta insemnad o reprezentare uniforma de cate 20, teoretic, de la fiecare formatiune politica.

,,Toate acestea nus batute in cuie, putanduse intampla sa se mai poarta negocieri pentru fiecare judet in parte’’ , a mai adaugat presedintele Mihail Stefanescu. Florin Mihalcea – consilier financiar la BCR, a vorbit presei despre revigorarea agriculturi Romanesti, amintind despre Legea 18 care ,, sa aplicat asa cum sa aplicat… ‘’ si care ,,are efecte negative pana in prezent.’’

Dupa conferinta de presa presedintele Partidului Noua Republica a acordat un scurt interviu ziarului InfoEST.

Reporter, Virgil Andronescu : Cum va ve-ti prezenta in alegerile Parlamentare din decembrie ?
Mihail Stefanescu, presedinte Partidului Noua Republica : Am avut negocieri cu PDL Braila si intelegerea a fost ca punctajul sa fie de 5+2 , PDL 5 si celelalte partide cu cate 2. Nu este, insa, o hotarare definitiva - inca se mai discuta pana joi, cand se va confirma daca ramane varianta de 5+2 sau daca se va gasi o alta configuratie.
Rep. V.A. : V-ati infiintat legal de curand, dece asa de greu si de tarziu ?
M.S. : Partidul Noua Republica este un partid nou infintat, cu Hotarare judecatoreasca pronuntata si inregistrat in Registrul Pardidelor Politice. S-a intarziat pana acum cu Hotararea judecatoreasca din cauza faptului ca a fost introdusa o contestatie care a prelungit situatia de asteptare.
Rep. V.A. : De ce credeti ca sa introdus contestati si de catre cine ?
M.S. : Aici a fost o piedica pusa de cineva care a avut interes ca noi sa intarziem cu intrarea in alegeri, ne putand semna protocolul cu celelalte parti – partide politice, protocol care s-a semna pe 16 sau 17 septembrie. Da rasta nu ne poate opri, deoarece s-au gasit modalitati si proceduri judiciare de a putea candida.

 

Autor Virgil Andronescu 03 Octombrie 2012, 08:43 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate