Mihail Stefanescu (PNR): Nu candidam pe listele PD-L pentru ca ei sunt mai zgarciti de felul lor

De Virgil Andronescu 10 Octombrie 2012, 08:31 Politica

Marti, 09.10. a.c., a avut loc cea de a zecea conferinta consecutive a Partidului Noua Republica, filiala Braila, conferinta in care a facut public punctele de vedere ale partidului presedintele acestuia, domnul Mihail Stefanescu.


In prima parte a conferintei de presa,  Stefanescu a vorbit despre situatia politica din ultimele sapte zile, in ceea ce priveste Partidul Noua Republica si punctele de vedere vis-à-vis de Alianta Romania Dreapta din care PNR face parte. 


,, De martea trecuta si pana astazi, au continuat negocierile in cadrul ARD privind candidaturile membrilor Aliantei. Nu au fost negocieri usoare’’, mai spune Mihail Stefanescu. Presedintele Stefanescu: ,, Pot sa va spun ca pana vineri seara, situatia nu era deloc favorabila PNR, la data respective de vineri, saptamana trecuta, s-au confirmat doar cinci candidature la nivel national. Sambata, duminica si luni, s-au mai discutat- pana la orele 12.00, inca cinci candidature care ramasesera de vineri seara, s-au confirmat si acestea, mia mult chiar, ni s-au validat inca 10 candidaturi. In total 20…’’ 


Presedintele PNR a confirmat ca negocierile au fost foarte grele si ca greutatea acestora a constat in faptul ca numarul mic al candidaturilor confirmate pana vineri. PNR a reusit pana la urma sa-si impuna targetul de 18 candidaturi la nivel de tara. Situatia Partidului Noua Republica, pe plan local, in ceea ce priveste situatia din Alianta Romania Dreapta, este aceea care se gasea si la precedenta conferinta de presa. Mihail Stefanescu: ,,Subsemnatul a facut parte din primul lot de cinci candidaturi confirmate, din fericire pentru mine, dar nu va pot spune cu exactitate- nici macar acum, colegiul pe care voi candida’’, a tinut sa sublinieze presedintele PNR.


In paralel, in Alianta, colegii nostrii continua negocierile, intre filiale si bordul central, luni fiind termenul de depunere a tuturor candidaturilor la Comisia de Integritate: ,, nu am informatia corecta, confirmata ca s-au depus, este posibil sa se fi decalat termenul pentru data de 10 octombrie.’’ Din spusele lui Stefanescu reiese ca pana pe 10 luna curenta se vor clarifica candidaturile la nivel de Alianta. Dupa cum se stie, termenul maxim de depunere la Biroul Electoral Central ( BEC ), este de 30 octombrie. In legatura cu contestatiile la inregistrarea partidului, Mihail Stefanescu a facut precizarea ca ,, au existat doua contestatii- prima se referee la o rectificare materiala, in urma careia s-a autosesizat tribunalul si s-a spus ca intr-o saptamana va fi rezolvata rectificarea materiala’’, iar in ceea ce priveste cea de a doua contestatie ,, cred ca termenul este de 27 octombrie.’’ Protocolul Aliantei va fi respectat, mai spune presedintele PNR, iar candidatii PNR vor participa in alegerile parlamentare pe listele Partidului National Taranesc Crestin Democrat ca membri PNTCD, dupa aceea vor reveni in cadrul Partidului Noua Republica ca membri ai acestui partid. In finalul conferintei de presa, Stefanescu a revenit asupra celei de a doua contestatii impotriva inscrierii ca partid a PNR-ului, spunand ca ,, continutul acesteia nu se cunoaste.’’ Telul partidului, exprimat din nou de Mihail Stefanescu, este acela ,, de a infrange in alegeri si de a elimina Uniunea Social-Democrata  de la guvernare.’’


Despre posibilitatea ca membrii Partidului Noua Republica sa candideze pe listele Partidului Democrat-Liberal, Stefanescu a precizat: ,, Nu candidam pe listele PD-L pentru ca ei sunt mai zgarciti de felul lor, ei vor o portie mai mare si considera ca li se cuvine, iar noi trebuie sa acceptam asta pentru ca suntem parteneri si am semnat un protocol! Noi suntem nevoiti si obligate sa fim ultramodesti pentru a putea sa candidam. ’’ Partidul Noua Republica isi doreste  ca 4,5,6,7, candidati proprii sa intre in Parlament. PNR-istii considera ca parteneriatul cu PNTCD trebuie respectat, ca nu e bines a-I atace in nici un fel si ca nu exista nici motive pentru a o face. ,, Noi suntem un partid infiintat de la firul ierbii, noi ne-am chinuit sa strangem semnaturi, san e infiintam…’’, a mai adaugat presedintele PNR, Mihail Stefanescu.        

 

Autor Virgil Andronescu 10 Octombrie 2012, 08:31 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate