Ion Rotaru : Coplata va genera reactia oamenilor de a nu se mai duce la medic

De AGERPRES 13 Martie 2011, 22:23 Politica
Senatorul de Braila Ion Rotaru, presedintele Comisiei de Sanatate din cadrul Senatului, a declarat  la Braila, ca introducerea sistemului de coplata pentru unele servicii medicale în sistemul asigurarilor sociale de sanatate va determina populatia saraca sa nu mai apeleze la medic, ceea ce va duce la agravarea starii de sanatate. 

'De la comisie, proiectul a plecat cu aviz de respingere. Aceasta nu este o solutie, este un paleativ. Coplata care va fi introdusa va afecta tot categoriile cu venituri reduse. Va genera reactia oamenilor sa nu se mai duca la medic, cu consecinte grave asupra starii de sanatate. Daca nu mai merg la doctor sa previna o anumita situatie, se vor duce când sunt foarte grav bolnavi, iar costurile si rezultatele vor fi altele', a declarat Rotaru.

Senatorii au adoptat, proiectul de lege prin care este introdus asa-numitul tichet moderator de sanatate pentru coplata unor servicii medicale în sistemul asigurarilor sociale de sanatate, cu scopul de a creste nivelul resurselor financiare din domeniu.  Proiectul de lege prevede obligativitatea coplatii pentru toti asiguratii, cu exceptia copiilor, pâna la 18 ani, dar si a tinerilor pâna la vârsta de 26 de ani, daca sunt elevi sau absolventi, pâna la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni, a ucenicilor sau a studentilor daca nu realizeaza venituri din munca. De asemenea, vor fi scutiti de coplata bolnavii cu afectiuni incluse în programele nationale de sanatate si pensionarii care au venituri de pâna la 700 de lei lunar.


 

Autor AGERPRES 13 Martie 2011, 22:23 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate