In PDL Braila, lupta pentru putere abia a inceput

De Aura Costea 10 Decembrie 2010, 22:11 Politica
Judecand dupa informatiile care circula de cateva zile in mediul politic brailean, pedelistii n-au inteles inca ce-si doreste noua conducere si se tem de represalii impotriva tuturor celor care s-au opus venirii lui Constantin Dumitriu la sefia partidului (va mai amintiti probabil celebra lista cu semnaturi) si a mutarii centrului de influenta in jurul deputatilor Badalan si Balcan. Temerile lor sunt confirmate si de ultimele actiuni ale noii conduceri, care, dupa avertismentele si ultimatumul date Gianei Patrascu si lui Stanel Necula, i-au luat in colimator pe alti doi consilieri: Cristi Boala si Ionel Adetu.

Sub pretextul ca acestia nu si-au platit cotizatiile  de consilieri, cei doi au fost pusi in discutia partidului, insa ei cred ca neajunsurile de acum sunt urmarea atitudinii avute inaintea alegerilor.Cunoscut drept un personaj dintr-o bucata, Adetu- unul din principalii finantatori ai campaniei electorale din 2008 a PDL, cand Eugen Badalan a candidat la Primarie, si-ar fi exprimat rezervele in fata conducerii centrale cu privire la venirea lui Dumitriu si la oportunitatea lasarii partidului pe mana unui fost social-democrat, Viorel Balcan. Cu alte cuvinte, Adetu, desi a avut o contributie esentiala la pozitia pe care a obtinut-o PDL, se afla acum in pragul excluderii, din motive ce tin mai mult de razbunare, decat de disidenta.

De cealalta parte, in conditiile in care au aparut semnele unor conflicte la nivelul conducerii PDL, intre cei doi deputati si tanarul presedinte Dumitriu, n-ar fi exclus ca acesta din urma sa manifeste o suspiciune exacerbata fata de toti cei din jurul sau. Si nu ca n-ar avea motive, dar adevaratul talent de lider se manifesta atunci cand ii atragi de partea ta pe cei care au rezerve si nu cand ii pedepsesti. Insa, aflat la mijloc intre interesele de moment ale lui Badalan si dorinta de revansa a lui Balcan, Constantin Dumitriu se vede obligat sa se impuna ca lider cat mai rapid, altfel riscand sa piarda controlul in PDL. Desi multi compara pozitia sa cu a lui Catalin Boboc, seful de fatada al liberalilor braileni, personal, cred ca in cazul fostului viceprimar de Galati batalia inca nu e pierduta. Totul depinde insa de abilitatile sale de relationare si comunicare si daca va reusi sa capete  un ascendent asupra seniorilor. Badalan, ignorand strategia anti-PSD, evolueaza public de pe o pozitie opusa, iar Balcan isi face singur numarul, semnalul catre electorat fiind acela ca presedintele Dumitriu n-ar avea prea multe de spus in partid.

 

Autor Aura Costea 10 Decembrie 2010, 22:11 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate