Grupul Reînnoirea vrea a treia suspendare a presedintelui

De AmosNews 12 Septembrie 2012, 14:28 Politica
Reprezentantii Grupului de initiativă "Reînnoirea" Florea Dumitrescu, Gheorghe Stroe și Cristian Apostol sunt de parere că președintele nelegitim Băsescu se pregătește pentru a treia suspendare. Cum? 1. Prin defăimarea în continuare a ţării şi a naţiunii (contrar art.30, alin.7 din Constituţie), prin minciuni, dezinformări, intoxicări, denaturări propagate la Uniunea Europeană şi la cancelariile occidentale, cu privire la instituţiile fundamentale ale statului.

Cum?
I. Prin defăimarea în continuare a ţării şi a naţiunii (contrar art.30, alin.7 din constituţie), prin minciuni, dezinformări, intoxicări, denaturări propagate la
Uniunea Europeană şi la cancelariile occidentale, cu privire la instituţiile
fundamentale ale statului (Parlament, Guvern, Instanţe Judecătoreşti). Discursul
aberant din 4 septembrie a.c. în faţa ambasadorilor, conţine asemenea elemente
criticabile şi condamnabile.
II. Prin continuarea unor acţiuni autoritare, totalitariste, dictatoriale, prin violarea gravă a Constituţiei şi a legilor ţării, mai ales prin încălcarea principiilor separaţiei puterilor în stat şi prin uzurparea funcţiei de prim-ministru, prin nerespectarea majorităţii  parlamentare, prin nerespectarea sentinţelor judecătoreşti şi altele.
III. Prin abuzurile extreme şi ilegalităţile duse la paroxism ale unor persoane din instituţiile represive (Procuratura generală, DNA, Serviciile secrete, Jandarmerie, Poliţie) şi ale unor judecători partizani politici.
IV. Prin blocarea dosarelor penale – în principal de Procuratură şi DNA – care îi privesc pe domnul Băsescu şi pe membrii familiei sale, a dosarelor penale care îi privesc pe miniştrii portocalii şi pe liderii partidului domnului Băsescu (PDL) – care au fost implicaţi în pierderi, furturi, fraude şi risipirea banilor publici de la buget – de zeci şi zeci de miliarde de euro.
Prin blocarea dosarelor penale care privesc supraîndatorarea ţării de către domnul Băsescu şi guvernelor care s-au succedat.
V. Prin acţiuni şi măsuri împotriva statului social consacrat în Constituţie (contrar articolului 1 din Constituţie ) şi împotriva politicilor sociale destinate milioanelor de săraci şi categoriilor sociale defavorizate.
1
VI. Prin acţiunile de teroare împotriva cetăţenilor din comune şi sate – declanşate de Procuratură şi DNA, încălcându-se grav legea şi prevederile codului de procedură penală.
VII. Prin încălcarea dreptului la vot al cetăţenilor români, nesocotinduse voinţa acestora exprimată prin cele 7,4 milioane de voturi pentru demiterea domnului Băsescu.
VIII. Prin implicarea (pe bază de minciuni şi dezinformări) a Comisiei Europene şi a unor lideri occidentali în probleme strict interne ale noastre, ceea ce ne sileşte şi pe noi – cei din societatea civilă – să le trimitem acestora informări, pentru a combate minciunile şi dezinformările domnului Băsescu şi ale clicilor sale.
IX. Prin încălcarea în continuare a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor la o viaţă decentă prin măsuri excesive de austeritate (tăieri masive şi unilaterale de salarii, tăieri masive la pensii, tăierea alocaţiilor pentru copii, tăierea ajutoarelor sociale şi a unor subvenţii, distrugerea sistemului public de sănătate, desfiinţarea de spitale şi de şcoli şi altele).
X. Prin împiedicarea – pe multiple căi – a guvernului actual de tranziţie să-şi îndeplinească atribuţiile privind politica internă şi externă.
Prin împiedicarea primului ministru al guvernului să participe la întâlnirile oficiale ale organismelor Uniunii Europene – care examinează şi dezbat problemele economice, financiare şi sociale – la care participă toţi şefii de guverne din cele 26 de ţări-membre ale Uniunii Europene, cu excepţia şefului de guvern al României.٭

Vom răspunde la problemele de mai sus prin mai multe studii şi analize trimise tuturor autorităţilor şi presei – fiind probleme care ţin de politicile publice, în care societatea civilă are dreptul şi datoria să se pronunţe cu evaluările şi opiniile sale, cu propunerile sale.
2
Înainte de toate, în analizele noastre ne vom referi la:
(1) ideile din aberantul discurs ţinut în faţa ambasadorilor, la date de 4 septembrie a.c.;
(2) la abuzurile, ilegalităţile şi acţiunile de intimidare şi de teroare din timpul suspendării;
(3) la ameninţările şi măsurile represive care sunt în curs de desfăşurare.
Vom transmite punctul nostru de vedere Comisiei Europene – domnului Preşedinte J. M. Barroso, doamnei Comisar Viviane Reding şi doamnei Cancelar al Germaniei Angela Merkel. Vom îndemna pe toţi reprezentanţii societăţii civile să se adreseze celor de mai sus pentru informare corectă.
AVERTISMENT
Atragem atenţia celor care se grăbesc cu o nouă suspendare – a treia – ca aceasta să se facă numai după alegerile parlamentare din decembrie şi numai după o temeinică pregătire.
A. Între măsurile preventive – vedem util ca să fie anunţaţi – cu cel puţin 30 de zile înainte, domnul J. M. Barroso, doamna Viviane Reding şi doamna Angela Merkel, pentru ca aceşti lideri occidentali să nu mai fie victimele unor dezinformări şi să poată face judecăţi drepte.
B. Nu trebuie să ne mai lăsăm traşi pe sfoară – cu date false, neactualizate, timp de 8 ani de regimul Băsescu şi guvernele care s-au succedat, în condiţiile în care populaţia ţării a scăzut dramatic (cu 2,6 milioane persoane faţă de 2004 şi cu 3,4 milioane de persoane faţă de anul 2000).
C. Legislaţia trebuie să fie clară şi precisă – care să asigure un control riguros – cu privire la cei care participă la vot.
Totodată, să fie înlăturată aberaţia cu stabilirea de cvorum de participare, după consultarea Comisiei de la Veneţia şi a bunelor practici din ţările democratice dezvoltate. În caz contrar, vom fi traşi pe sfoară din nou de Băsescu şi de slugile sale politice de la Curtea Constituţională şi din alte organisme de stat, care nu-şi îndeplinesc îndatoririle cu profesionalism şi cu imparţialitate.


GESTUL GHIŞE
Trebuie să devină emblematic şi să fie urmat în toată ţara, în toate localităţile.
Poporul român suveran – trebuie să-şi manifeste dezacordul cu fermitate.
Votul celor 7,4 milioane care au decis demiterea domnului Băsescu – nu poate fi anulat de nici o instanţă, deoarece au fost îndeplinite toate condiţiile de validare a referendumului.
În lipsa demisiei de onoare a domnului Băsescu – faţă de votul poporului român suveran (87% dintre participanţii la vot), nu ne rămâne decât să protestăm şi să exprimăm în mod hotărât voinţa noastră, afirmând răspicat:
DEMISIA IMEDIATĂ, DOMNULE BĂSESCU!
SUNTEŢI UN PREŞEDINTE NELEGITIM!
SUNTEŢI „UN OM LAŞ” CUM V-AŢI AUTO-CARACTERIZAT ÎN INTERVENŢIA ÎN CARE INIŢIAL AŢI CHEMAT CETĂŢENII LA VOT PENTRU REFERENDUM, APOI V-AŢI RĂZGÂNDIT, CUM AŢI MAI FĂCUT-O ŞI ALTĂ DATĂ.
În cuvântul dvs. – domnule Băsescu – niciun cetăţean român raţional – nu mai poate să aibă încredere. Vă confruntaţi cu o lipsă totală de încredere în România. Asta-i situaţia deplorabilă în care v-au adus politicile dvs. de distrugere – timp de 8 ani.


 

Autor AmosNews 12 Septembrie 2012, 14:28 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate