Florin Mihalcea (PNR):Imi place sa-l numesc pe domnul Boboc, beizadeaua Boboc

De Virgil Andronescu 25 Octombrie 2012, 00:08 Politica
Partidul Noua Republica- filiala Braila, a tinut saptamanala conferinta de presa. Temele discutiei au fost: 1.impactul guvernaii Ponta asupra populatiei; 2. planul local- Primarie, administratie locala.

A conferentiat presedintele PNR, Florin Mihalcea, care a vorbit de spre impactul guvernarii Ponta si scaderea nivelului de trai al populatiei: ,,Guvernarea Uniunii Social-Liberale pregateste pentru romani cea mai grea iarna din ultimii 10 ani, in luna septembrie a acestui an guvernul Ponta i-a impovarat pe romani cu cea mai mare crestere de preturi din ultimul deceniu. Aceste doua situatii sunt oglinda cea mai graitoare pentru ceea ce inseamna aceasta guvernare pentru romani si Romania! Preturile au explodat in luna septembrie si vor continua sa creasca pentru ca se pare ca guvernul USL are cu totul alte preocupari decat o guvernare corecta.’’

Florin Mihalcea a facut referire si la ,,nota de plata a romanilor’’ care este o consecinta a ,,prostiilor facute de USL’’ si a specificat ca dupa cele cinci luni ,,de cand Victor Ponta se afla la palatul Victoria, romanii simt din plin in propriile buzunare’’ ceea ce inseamna sa aiba ,, unul din cele mai incompetente guverne, cum il numim noi’’ si cu siguranta ,, o echipa ministeriala la fel de nepregatita, san u folosim cuvinte mai severe’’. In opinia lui Mihalcea, Victor Ponta ,,este singurul raspunzator de viata grea a romanilor’’, in timp ce premierul ,,ne vorbeste despre orice, numai despre adevaratele preocupari ale romanilor nu!’’ ,,In timp ce toti se fac ca plang pe umarul oamenilor nevoiasi, nu au luat nici o masura de revenire ci se bat in alianta si se mira cum sa faca sa ingroape partidul in coalitia cu Becali’’, a mai spus Florin Mihalcea.

S-a vorbit despre cresterea preturilor cu 3,2% la alimente si despre cresterea cu 32% a facturii la caldura, despre faptul ca gazele si energia s-au scumpit si ele pentru ca ,,negocierea cu Fondul Monetar International (FMI) a fost una in detrimentul populatiei care va suferi’’ dupa urma acestor cresteri de preturi. ,,Ponta nu ne vorbeste despre noul val de scumpiri care ne va lovi’’ din ianuarie a anului viitor si anume ,,despre scumpirea pretului la gaze cu 15%, iar scumpirile celorlalte produse se vor face in lant’’, a mai facut vorbire Florin Mihalcea.

S-a mai spus in cadrul conferintei de presa ca Victor Ponta ,,cu politica sa din aceasta vara’’ sunt direct raspunzatoare de traiul greu al romanilor, iar politica ,,facuta de niste scandalagii politici’’ au facut ca ,,economia sa fie aruncata in aer, prin cresterea inflatiei si prin taierea fondurilor de la investitii’’. Din punctual de vedere al PNR, acestea toate reprezinta realitatea si sunt ca o consecinta a politicii gresite de guvernare a USL, pe care PNR il vede ca pe un ,,govern carpaci’’ ce tocmai a anuntat o noua rectificare de buget    ,,mai halucinanta decat prima’’ si care e facuta ,,din considerente electorale’’, guvernul USL este ,,unul al stagnarii’’. In concluzie: Romania are un govern USL care lucreaza impotriva romanilor, guvernul Uniunii Social-Liberale este guvernul risipei si al unei stagnari economice!’’ PNR nu e accord cu politica guvernului Ponta si cere acestuia sa opreasca acesta politica de taiere a investitiilor pentru ca acestea garanteaza o crestere economica si creaza locuri de munca.

PNR a incercat sa ,,protesteze vehement’’ la adresa guvernului in ceea ce priveste ,,atacul la independenta justitiei’’ si la declaratiile premierului privind ,,punerea Parchetului si al CSM-ului sub controlul Parlamentului’’ si impotriva politicilor ,, scandaloase’’, cum le numesc PNR-isti, din ultima perioada. Din punctual de vedere al ARD, acestea toate inseamna ,,incalcarea separarii puterilor in stat’’ si tot in aceste ,, incalcari ale separarii puterilor in stat’’ intra si incercarea parlamentului de a infiinta o comisie pentru ,,anchetarea procurorilor ce s-au ocupat de anchetarea fraudelor intamplate la referendum’’.

Conferinta de astazi a fost ,, un semnal de alarma in ceea ce priveste noua rectificare de buget’’, pe care cei din ARD o vad ca fiind ,,o miscare electorala’’. Facandu-se vorbire despre politica locala, discursul de astazi s-a referit in special la Legea consumatorului in baza careia ,,de ceva timp s-a declansat controlul asupra comerciantilor in ceea ce priveste adaosul comercial practicat de acestia: ,, deja, acest control si transmiterea datelor catre Casa de comert, se face preferential- conform cu acea Lege a lui Soare de prin anii ’90; deja iesirile de la ghiseiele Casei de Comert sunt blocate, iesiri pe care noi le numim ca fiind trecute printr-o lege caduca’’. In curand, pe site-ul PNR se va gasi ,,un formular de plangere penala’’ pentru cei care au fost supusi unor amenzi, iar mai nou ,,politia comunitara are o noua destinatie- aceea de a insoti aceste controale prin piete’’ pentru a depista daca acele declaratii pentru afisarea preturilor si adaugarea adaosurilor comerciale s-au intamplat asa cum au fost declarate la Casa de Comert. ,,Domnul Boboc i-a numit pe comerciantii din Piata Mare- pe cei care si-au exprimat nemultumirile, ca fiind ,,speculanti’’, iar mie imi place sa-l numesc pe domnul Boboc ,,beizadeaua Boboc’’. Confeinta saptamanala a Partidului Noua Republica s-a incheiat cu anunturile ca PNR va face campanie ,,door to door’’, ca staful de campanie va fi unul comun- avand lideri din toate partidele Aliantei Romania Dreapta, si ca presedintele filialei locale a PNR va candida la Senat dar ca se mai discuta in care colegiu- fiind posibil ca pana joi sa se stie, tot joi s-ar putea ssa ibe o conferinta comuna a Aliantei.   

 

Autor Virgil Andronescu 25 Octombrie 2012, 00:08 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate