Emil Boc: Pensiile vor fi majorate în 2012

De AGERPRES 13 Martie 2011, 22:21 Politica
Pensiile vor fi majorate, în 2012, cu rata inflaţiei, dar şi în raport cu salariul mediu brut pe economie, a declarat  premierul Emil Boc.Acesta a dat asigurări că există resurse financiare suficiente pentru ca veniturile pensionarilor să crească anul viitor.

"În 2012, legea ne arată că pentru pensionari va fi indexată pensia cu rata inflaţiei plus 50% din salariul mediu brut pe economie, media lui, aşa cum este calculată în Legea pensiilor actuală. Nu-i mult, dar ce este sigur este că acest lucru se va face şi nu va fi o promisiune deşartă care să nu aibă acoperire", a afirmat primul-ministru.

De asemenea, premierul s-a referit la contribuţia de asigurări de sănătate impusă pensionarilor. El susţine că "niciun pensionar cu pensia de sub 740 de lei nu are pensia afectată prin impunerea contribuţiei de asigurări de sănătate".

"Am spus că cei care au pensiile sub valoarea medie să nu fie afectaţi, pentru că ştiu că încă e greu. Eu sunt conştient de aceste realităţi. În acelaşi timp, sunt conştient că fondul de sănătate are nevoie de bani, pentru că avem nevoie de mai mulţi bani şi investiţii în sistemul sanitar, pentru că acolo e viaţa fiecăruia dintre noi", a adăugat Boc.

 

Autor AGERPRES 13 Martie 2011, 22:21 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate