Diana Tusa sustine ca in invatamant "Subfinanţarea e mai periculoasă decât Nagy Istvan!"

De Redactia 04 Noiembrie 2010, 20:34 Politica
"Declararea ca neconstituţională a Legii educaţiei a reaprins discuţiile pe această temă. Ce mă enervează cel mai mult e că pe la toate posturile de televiziune nu aud vorbindu-se decât despre studierea “geografiei şi istoriei în limba maternă”. Inclusiv câţiva colegi de-ai mei au fost cuprinşi de patima naţionalismului!
 
Părerea mea e că se uită esenţialul. Legea educaţiei se aplică tuturor elevilor. Adică şi celui din Brăila, şi celui din Bucureşti, şi celui de la Iaşi, şi celui din Timişoara! Toţi aceşti copii vor trebui să dea examene şi la grădiniţă, şi în clasa a doua, şi în clasa a patra, şi în a şasea etc etc. Toţi aceşti copii vor trebui să facă clasa a noua în gimnaziu, deşi Dumnezeu ştie dacă şcoala la care învaţă nu va trebui să organizeze patru schimburi pentru că pur şi simplu nu are spaţiul necesar pentru aplicarea acestei prevederi a legii. Toţi aceşti copii vor avea directori, membri ai unui partid politic.Doar Dumnezeu ştie dacă vor mai face la şcoală ceva carte sau vor învăţa doar “economie politică”, portocalie eventual!
 
Nu, toţi vorbesc despre UDMR şi condiţiile impuse de acesta Guvernului Boc. Nimeni nu vorbeşte de faptul că astăzi ghiozdanului unui puşti dintr-a-întâia cântăreşte două tone din cauza caietelor, câte cinci pentru fiecare materie. Nimeni nu vorbeşte despre faptul că tonele de maculatură cu coperţi frumos colorate nu îi ajută pe copii mai mult decât o făcea pe vremuri un simplu caiet dictando sau de matematică, dar că aceste caiete sunt necesare unor băieţi deştepţi care şi-au deschis o tipografie! Nimeni nu vorbeşte despre rata abandonului şcolar, aflată într-o continuă creştere din cauza situaţiei economice din ce în ce mai grea a părinţilor. Nimeni nu vorbeşte… despre atât de multe lucruri care ne privesc pe noi toţi, nu doar pe o categorie minoritară a populaţiei!
 
Da, toţi o dau cu “istoria şi geografia” în sus, “istoria şi geografia” în jos. Însă nimeni nu vorbeşte despre subfinanţarea acută a sistemului ROMÂNESC de învăţământ, dar nici despre suprafinanţarea prevăzută în această lege pentru minorităţi. Nimeni nu vorbeşte despre faptul că nouă, tuturor românilor, ni se închid şcolile unde copiii noştri învaţă.
 
Da, toţi sunt ocupaţi să vadă dacă Nagy Istvan e acelaşi cu Ştefan cel Mare şi dacă prin Arad curge râul Marosszék sau doar Mureşul! " afirma deputata pe blogul personal.

 

Autor Redactia 04 Noiembrie 2010, 20:34 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate