Deputatul PP-DD Marioara Nistor îl somează pe Dragnea să se decidă mai repede cu regionalizarea

De Frimu Ghinea 13 Iunie 2013, 12:29 Politica
Intrebarea dresata domnului Viceprim-Ministru Liviu-Nicolae Dragnea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de către deputatat PP-DD de Brăila, Marioara Nistor: Ultimele variante ale procesul de regionalizare privind judeţul Brăila.

Stimate domnule viceprim-ministru,

După cum evoluează lucrurile, viitoarea împărţire administrativ-teritorială a României se dovedeşte a fi extrem de volatilă în aceste zile, discuţiile fiind dintre cele mai diverse până la găsirea celor mai potrivite soluţii. Ultima variantă pe care aţi prezentat-o public se referă la o împărţire a ţării în nouă regiuni, nu opt ca şi până acum, prin dezlipirea judeţelor Tulcea şi Constanţa de actuala Regiune Sud-Est.

Raportat la judeţul pe care îl reprezint, consider că noua dumneavoastră idee de a elimina judeţele dobrogene ar conduce la o regiune subdimensionată din punctul de vedere al populaţiei şi al economiei, iar Brăila ar putea fi în dezavantaj din punctul de vedere al atragerii fondurilor europene. De asemenea, Regiunea Sud-Est ar rămâne în această variantă nu numai fără cel mai puternic judeţ din zonă, dar ar fi inferioară prin prisma criteriilor cerute de Uniunea Europeană celorlalte regiuni.

Judeţul Brăila ar putea să vă dea o mână de ajutor în definitivarea viitoarei regiuni Sud-Est, prin propunerea conform căreia sediul acesteia să se dezvolte în zona cuprinsă între municipiile Brăila şi Galaţi. Administrarea ar urma să fie făcută în mod egal de ambele administraţii, având în vedere planul de dezvoltarea al zonei respective, unde sunt prevăzute o serie de investiţii importante de interes regional, între care un aeroport regional şi podul peste Dunăre.

Vă întreb respectuos domnule vicepremier:
1. Indiferent de configuraţia finală a noilor regiuni, care sunt criteriile privind desemnarea viitoarelor capitale ale acestora?
2. În contextul noii împărţiri a ţării, ce se va întâmpla cu Prefecturile şi cu angajaţii unităţilor deconcentrate ale ministerelor din fiecare judeţ?
3. La modul concret, în ce stadiu a ajuns comisia care lucrează la regionalizare în acest moment de început al verii 2013?
 
Solicit răspuns scris.

Deputat PP-DD de Brăila,
Marioara NISTOR 

Autor Frimu Ghinea 13 Iunie 2013, 12:29 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate